BRAZIL

Ronaldinju neće vratiti pasoš: Evo zašto se tereti

Advokati se već ranije žalili na odluku, ali su odbijeni

Arhiv

24sata.hr

15.5.2019

U utorak je brazilski Vrhovni sud potvrdio odluku iz novembra, kada je legendarnom brazilskom veznjaku i njegovom bratu, Robertu de Asisu, oduzet pasoš. 

Vrhovni sud je ostao pri odluci da Ronaldinjo (Ronaldinho) ne smije putovati sve dok se protiv njega vodi spor zbog nelegalne izgradnje i uništavanja okoliša. Vlasti u Brazilu terete braću da su svojim postupcima nanijeli štetu u iznosu od oko dva miliona eura.

Ronaldinjovi problemi sa zakonom pojavili su se zbog izgradnje koja je započela 2015. godine. Od tada su braća izgradila skladišta i ribnjake na zaštićenoj zemlji grada Porto Alegrea i pri tome uništili prirodnu okolinu. Nakon brojnih žalbi, morali su zaustaviti svoje radove.

Ronaldinjovi advokati već su se ranije žalili na odluku o oduzimanje pasoša, ali su odbijeni. Pasoše će im vratiti kada podmire dug. To će sigurno dovesti do novih problema, jer Ronaldinjo bez putovnice ne može izvršavati veliki dio svojih sponzorskih obaveza, a dugo se već šuška i o velikoj finansijskoj krizi koja ga je pogodila. Prije nekoliko mjeseci brazilski su mediji javljali da na računu ima samo šest eura!

Legendarni Brazilac je i za vrijeme igračkih dana bio poznat po razuzdanom životu i zabavama s atraktivnim ženama. S time nije stao ni nakon završetka karijere, a navodno je i jako široke ruke bio prema svim svojim partnericama koje su dobivale značajne iznose na raspolaganje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.