TORINO

Legendarni napadač sjeda na klupu Juventusa

Glavni favorit za trenera "Stare dame"

Alegri: Napušta Juventus na kraju sezone. Arhiv

Avaz Sport

17.5.2019

Nakon što je Juventus u petak potvrdio da Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) od iduće sezone više neće biti trener krenula su nagađanja ko bi mogao biti njegov nasljednik. Navijači bi na klupi željeli vidjeti Žozea Murinja (Jose Mourinho), Pepa Gvardiolu (Guardiolu) ili Mauricija Poketino (Mauricio Pochetino). Katalonac je glasio kao najveća Juveova želja, dok je Argentinac odmah iz njega u redu.

- Koliko puta to moram ponoviti? Ne idem u Juventus. Zadovoljan sam ovdje i nigdje ne namjeravam otići. Iduće sezone bit ću trener Mančester sitija, kao što sam već puno puta i rekao -  poručio je u petak poslijepodne Pep Gvardiola.

Vrata su pak širom ostala otvorena za Poketina. On je prije nekoliko dana jasno dao do znanja da će napustiti Totenhem ne bude li se promijenila strategiju. Njegova porodica emigrirala je u Južnu Ameriku upravo iz Torina te je on privržen tom klubu. Međutim, šef "Spursa" Danijel Levi (Daniel Levy) sve će učinit da zadrži čovjeka koji je Totenhem po prvi put u historiji uveo u finale Lige prvaka.

Zbog svega toga kao glavni favorit iskristalizirao javlja "Football Italia", aktualni trener Lacija Simone Inzagi (Inzaghi). Napravio je odlične rezultate s Lacijom, osvojio je italijanski Superkup i Kup. On u Torinu ima podršku bivšeg saigrača iz Lacija Pavela Nedveda, a navodno i sportskog direktora Fabija Paratićija (Paratici).

Što se tiče drugih potencijalnih kandidata Antonija Kontea (Conte) i Didijea Dešana (Didier Deschamps), oni su nešto teža lovina. Konte je navodno u pregovorima s Interom, dok Dešan, čini se, još nije spreman napustiti kormilo francuske reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.