NOGOMET

Mančester siti protiv Votforda lovi trostruku krunu

Nikad ranije jedan klub nije osvojio sva tri trofeja u jednoj sezoni

Mančester siti: Pred historijskim uspjehom. AFP

Autor:N. C.

18.5.2019

Mančester siti želi osvojiti trostruku domaću krunu, a jedina prepreka pred tim ciljem mu je Votford u večerašnjem finalu FA kupa Engleske (18 sati).  

Ekipa Pepa Gvardiole (Guardiola) pred historijskim je uspjehom nakon što je nedavno osvojila uzastopnu titulu prvaka ispred Liverpula te trijumfirala u Liga kupu u februaru.

Prema MOZZART kladionici "Građani" su favoriti u ovom meču i kvota na njihovu pobjedu je 1,25, na remi 6,50, a na pobjedu Votforda 10,00.

Nikad ranije jedan klub u Engleskoj nije osvojio sva tri trofeja u jednoj sezoni, a “Građanima” bi to moglo poći za rukom u trenutku kad im prijeti izbacivanje iz evropskih takmičenja zbog nepoštivanja pravila Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Pripreme za večerašnje finale na Vembliju tako su pale u drugi plan, jer se klub ove sedmice posvetio demantiranju optužbi za kršenje finansijskog fer-pleja.

- Očajnički želimo osvojiti FA kup. To nam je prioritet – rekao je Vinsent Kompani (Vincent Kompany), kapiten “Građana”. 

Siti je posljednji FA kup osvojio 2011. godine, što je bio prvi trofej vlasniku kluba, šeiku Mansuru.

Za razliku od večerašnjeg protivnika, Votford nije osvojio nijedan trofej, ali je trener Havi Garsija (Javi Garcia) optimist uprkos tome i porazima od Sitija u prvenstvenim duelima.

- Napravili smo u polufinalu impresivan povratak protiv Volvesa i to nam je pokazalo da je sve moguće. Izgubili smo obje utakmice od Sitija u prvenstvu, ali smo pokazali da ih možemo pobijediti – kaže Garsija.

1871. godine odigrana je prva sezona FA kupa, najstarijeg nacionalnog fudbalskog takmičenja na svijetu.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.