ITALIJA

Alegri otklonio špekulacije i predložio trenera za Juventus

Želim se zahvaliti Maksu što je ispisao historiju ovog kluba - kazao je predsjednik

A. Ču. / Avaz.ba

18.5.2019

Sada već bivši trener Juventusa Maks Alegri (Massimiliano Allegri) i predsjednik Andrea Anjeli (Agnelli) su danas posljednji put zajedno izašli pred medije.

- Danas sam ovdje da razgovaramo samo o Alegriju i da iskažemo poštovanje za sve uspjehe koje je ostvario s Juventusom. Neću odgovarati na pitanja o novom treneru. Maks je bio hrabar od samog početka, došao je u jako teškoj situaciji. Njegovi uspjesi su izvanredni u ovih pet godina. Ovaj tužni trenutak zatvara jedan od najbolji ciklusa historiji Juventusa. Želim se zahvaliti Maksu što je ispisao historiju ovog kluba - kazao je predsjednik.

Alegri se zahvalio predsjedniku i otklonio neke špekulacije koje su se jučer pojavile. 

- Želim se zahvaliti predsjedniku i svim igračima, ostavljam uspješnu ekipu s velikim potencijalom. Moj odlazak ne mijenja ništa, i dalje imam odličan odnos s predsjednikom, potpredsjednikom Nedvedom i sportskim direktorom Paratićijem (Paratici). Sutra slavimo dvije stvari, a to je novi naslov i odlazak Andree Barzaljija (Barzagli), profesora obrane. Mnoge stvari koje čitate u medijima su laž, ovo je bilo pravo vrijeme za odlazak. Ovo je sve emocionalno za mene, tužan sam, ali kad je dosta onda je dosta - kazao je odlični trener.

Predsjednik Anjeli nije htio komentirati nikakve tračeve o novom treneru, ali je zato Alegri predložio Barzaljija za novog trenera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.