NOGOMET

Gvardiola: Dominacija u Engleskoj je besmislena ako ne osvojimo Ligu prvaka

Španac nije osvojio najelitnije klupsko takmičenje otkako je napustio Barcelonu

Gvardiola: Osvojio trostruku krunu ove sezone u Engleskoj. AFP

Avaz Sport

20.5.2019

Mančester siti osvojio je trostruku krunu ove sezone u Engleskoj. U vitrine Sitija trener Pep Gvardiola (Guardiola) donio je trofeje Liga kupa, Premijeršipa i FA kupa.

Međutim, kritičari će španskom stručnjaku ponovno istaknuti neuspjeh u Ligi prvaka, gdje su "Građani" ove sezone eliminirani u četvrtfinalu od Totenhema. Najviše mu zamjeraju to da nije osvojio najelitnije klupsko takmičenje otkako je napustio Barcelonu. 

Rekao sam i prije da će nas suditi jedino po tome osvojimo li Ligu prvaka ili ne. Znam da ništa neće biti dovoljno ako ne uspijemo. Takva očekivanja dolaze sa mnom, znam to. U Barceloni smo imali sreće što smo osvojili dvije Lige prvaka u četiri godine pa sada ljudi zbog moje posebnosti očekuju da moramo osvojiti Ligu prvaka, što je istina. U Sitiju, bodovi i rezultati u domaćim takmičenjima su nevjerovatni, ali u Ligi prvaka ne pobjeđujemo toliko često, zbog ostalih fenomenalnih ekipa. Dominacija u Engleskoj je besmislena ako ne osvojimo Ligu prvaka. Vrlo zahtjevno takmičenje, ali želimo ga osvojiti - rekao je Gvardiola. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.