USPJESI

Samira Hurem: Bordo vitrine su ove godine popunjene

Predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u UEFA Ligi prvaka

SFK 2000 Sarajevo: U BiH nemaju konkurenciju. FK Sarajevo

Avaz Sport

20.5.2019

SFK 2000 Sarajevo odigrao je u nedjelju u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru posljednju utakmicu sezone 2018./2019. Premijer ženske lige BiH u kojoj su pobijedile NK Emina iz Mostara rezultatom 6:0. 

SFK 2000 Sarajevo ranije je osigurao 17. uzastopnu titulu prvaka naše države, a sada ih očekuje utakmica finala Kupa BiH koja će biti odigrana 25. maja u TC NSBiH u Zenici. Za taj pehar nogometašice SFK 2000 Sarajevo borit će se sa Lokomotivom iz Brčkog. 

- Ovo je nevjerovatan dan! Zamislite 17 puta biti najbolji u nečemu, bilo čemu, a ovo je sedamnaesta godina kako smo najbolje u državi! Veoma sam sretna i ponosna na kompletan tim SFK 2000 Sarajevo. Naš klub će još jednom predstaviti Bosnu i Hercegovinu u UEFA Ligi prvaka. Ovo je nevjerovatan vikend za kompletnu bordo porodicu te bih iskoristila priliku da i našem FK Sarajevo čestitamo duplu krunu. Ne zaboravite i da su omladinske selekcije ostvarile vrhunske rezultate. Bordo vitrine su ove godine historijski popunjene. Apsolutna bordo dominacija - rekla je Semira Hurem, trenerica bh. šampionki. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.