NSBIH

Kovačević: Poziv u A reprezentaciju je kruna uspješne sezone

Avaz Sport

20.5.2019

Golman Fudbalskog kluba Sarajevo Vladan Kovačević dobio je poziv selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog za predstojeće junske kvalifikacijske mečeve protiv Finske i Italije.

- Osjećam se prelijepo, a u isto vrijeme čudno. Mnogo pozitivnih stvari se desilo u posljednjem periodu, a poziv u A reprezentaciju je kruna uspješne sezone i još sabirem utiske. Pružio sam svoj maksimum u svakoj utakmici, vjerovao sam u uspjeh i potajno sam se nadao pozivu. Svi iz kluba su bili uz mene tokom čitave sezone, zahvalio bih im ovim putem, a također hvala i selektoru Prosinečkom na pozivu, nadam se da ću opravdati očekivanja. 

Svojim odličnim nastupima u dresu FK Sarajevo 21-godišnji Kovačević je stekao epitet jednog od najboljih igrača BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine

Izabranici selektora Prosinečkog će protiv Finske igrati 8. juna u Tampereu, dok je duel s Italijom na rasporedu tri dana kasnije u Torinu.

- Fudbalski klub Sarajevo čestita Vladanu Kovačeviću na pozivu u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te mu želimo puno uspjeha i sreće na nadolazećem reprezentativnom okupljanju - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.