PRIJEM

Ministar Kurić primio delegaciju FK Sarajevo

G. Š.

21.5.2019

Povodom osvajanja duple krune, igrači FK Sarajevo - zajedno sa stručnim štabom, predsjednikom Upravnog odbora  Senadom Jahićem i generalnom direktoricom Sabrinom Buljubašić, danas su posjetili načelnika Općina Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića, te ministra kulture i sporta Vlade KS Mirvada Kurića. 

Prepoznati vrijednosti


- Pristalica sam kako se u bilo kojem segmentu društva zalaganje i trud moraju poštovati. Ovo društvo je zaboravilo da prepoznaje vrijednosti, zbog čega su godinama oni koji prave rezultate, kao i oni koji to ne čine u istoj ravni. To se mora promijeniti, rekao je ministar Kurić.

Ministarstvo kulture i sporta KS nagradilo je FK Sarajevo sa 100.000 KM za ostvarene uspjehe u sezoni 2018/19.

- Pratimo vaš rad i posebno nam je drago što smo opravdali vaše povjerenje, a trudit ćemo se da budemo još bolji jer u sportu nema ‘minulog rada’, uspjesi se brzo zaboravljaju i mora se gledati unaprijed, rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić.

Odbrana duple krune

Općina Centar, za ostvarene sportske rezultate, nagradila je FK Sarajevo novčanim iznosom od 10.000 KM.

- Kažu da je lakše duplu krunu osvojiti, nego duplu krunu odbraniti. Ja želim Sarajevu puno sreće, dobrog sportskog uspjeha u perspektivi. Općina Centar i ja kao načelnik, predsjedavajuća i svi vijećnici smo veoma sretni i radujemo se vašem uspjehu. Mislimo da je to dobra pretpostavka da u budućnosti bude još bolje. Nekada nismo bili u prilici da aplaudiramo kada igrate, ali smo se radovali rezultatima. Imali smo neke druge radne obaveze, ali smo sretni što je najbolji klub u državi iz Općine Centar, rekao je Ajnadžić.


-  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.