FK SARAJEVO

Zašto je Vladan Kovačević išao u Beograd

G. ŠUMAR

22.5.2019


Golman kluba s Koševa Vladan Kovačević (21), koji se ove sezone u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo okitio duplom krunom, sasvim zasluženo je iz naše mlade reprezentacije prekomandovan u A-selekciju.  

Pozitivno iznenađen

- Iskreno, poziv u A-tim pozitivno me iznenadio. Potajno sam se nadao da bih, nakon odlične sezone koju sam imao s FK Sarajevo, mogao biti prekomandovan u A-selekciju - rekao je Kovačević u razgovoru za “Dnevni avaz” te je dodao:

- Hvala selektoru na pozivu, ali moram zahvaliti i FK Sarajevo, prvo zato što sam dobio šansu da stanem na gol i što me je izgurao u jednoj predivnoj, šampionskoj sezoni.

Kovačević ističe da je prije samo godinu bio na posudbi u Slobodi iz Mrkonjić-Grada (Prva liga Republike Srpske).

- Naravno, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću uraditi ovo što sam uradio sada, odnosno da ću za tako kratko vrijeme doći do standardnog golmana jednog kluba kao što je FK Sarajevo, duple krune, odnosno A-reprezentacije. Jednostavno, ovo je sezona iz snova. Velika je čast biti član A-selekcije Bosne i Hercegovine - naglašava ovaj Banjalučanin.

Stižu ponude

Ispred najtalentiranijeg golmana u BiH sada su novi izazovi.

- Idem korak po korak. Prvo slijedi dokazivanje na treninzima A-reprezentacije, potom Liga šampiona... – podsjeća simpatični Kovačević, koji je svojim odbranama već skrenuo pažnju brojnih menadžera, skauta i klubova.

No, kako sam kaže, trenutno je koncentriran samo na FK Sarajevo i predstojeće klupske i reprezentativne obaveze. 

- Za FK Sarajevo ću braniti u kvalifikacijama za Ligi šampiona, a onda ćemo zajednički odlučiti o mojoj budućnosti. I meni su rekli da ima određenog interesiranja inozemnih klubova za mene, ali iskreno, ne bih dalje uopće razgovarao o toj temi. Bar dok ne bude nešto zvanično – rekao je Kovačević.


Izlet u Beograd 

Šef stručnog štaba bordo tima Husref Musemić poslao je igrače na odmor do srijede, što je Kovačević iskoristio da, kako kaže, skokne do Beograda.

- U srijedu sam ponovo na treningu u Sarajevu, a stručni štab će odlučiti ko će odmah na odmor, a ko će odraditi posljednji meč u Gabeli - rekao je Kovačević.

36 

utakmica u ovoj sezoni bio je Kovačević na golu kluba s Koševa – 30 u prvenstvu i šest u Kupu BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.