MINHEN

Zvijezde Bajerna održale sastanak bez Kovača: Oglasio se vođa svlačionice

Nijemci otkrili i ko bi mogao presuditi hrvatskom treneru

Njemačka: Bajern osvojio titulu prvaka. AFP

Avaz Sport

23.5.2019

Igrači Bajerna održali su sastanak prošle srijede bez trenera Nike Kovača i njegovog stručnog štaba, objavio je Sport Bild. Navode kako su ga predvodili Levandovski (Lewandowski), Riberi (Ribery), Tijago (Thiago) i Rafinja (Rafinha). 

Tom prilikom pozvali su na zajedništvo te su poručili da se svi moraju usredotočiti na veliki cilj, a to je osvajanje dvostruke krune. Upozorili su saigrače da se ne zamaraju špekulacijama oko sudbine trenera, propitkivanju njegove taktike ili ličnim stvarima.

U ovom trenutku nije nam bitna rasprava o Kovačevoj budućnosti. Bez obzira na to šta se dogodilo, šta je napisano ili izrečeno, moramo odraditi posao u fokusirati se na finale Kupa -  poručio je Levandovski ove srijede. 

Bild ističe da Kovač uživa podršku predsjednika Ulija Henesa (Hoeness) te da mu je rekao da ne mora brinuti oko budućnosti osvoji li naslove. Međutim, navode kako Henes ne želi javno o tome govoriti jer želi izbjeći otvoreni sukob s Rumenigeom (Rummenigge) prije finala Kupa.

Nijemci tvrde i da je odluka o Kovačevoj budućnosti na Rumenigeu, a ne Henesu, jer to spada pod njegove ovlasti kao izvršnog direktora kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.