NOGOMET

Borusija konačno povukla potez kojim će se moći oduprijeti Bajernu

Spremili klauzulu u ugovoru za pojačanja

Arhiv

Index.hr

23.5.2019

Robert Levandovski (Lewandwoski), Mario Gece (Gotze) i Mats Humels (Hummels) svojevremeno su iz Borusije Dortmund bez većih problema prelazili u Bajern.

Time je bavarski gigant, uz ionako apsolutnu vladavinu Njemačkom, uništavao žestokom rivalu i najmanju šansu da mu se suprotstavi.

U budućnosti bi se to trebalo promijeniti jer, prema pisanju "Bilda", čelnici Dortmunda planiraju svojim igračima klauzulom u ugovoru onemogućiti direktan prelazak u Bajern.

- Ako želimo osvajati naslove i biti konkurentni, moramo prestati slati naše talente u Minhen. Iritantno je kada uložite toliko u jednog igrača, oblikujete ga i oni vam ga onda samo pokupe - rekao je neimenovani izvor iz njemačkog vicešampiona.

Bajernu bi se tako onemogućilo dovođenje Borusijinih najboljih igrača, a o tome je taj klub trebao razmišljati i ranije. Kovačev klub iskazivao je interes za Kristijana Pulišića (Christiana), koji je otišao u Čelsi, a sada prati i Džejdona Sanča (Jadon Sancho).

Borusija je jučer dovela trojicu igrača. Iz Hofenhajma su stigli lijevi bek i reprezentativac Niko Šulc (Nico Schulz) te ofanzivci Torgan Azar (Thorgan Hazard) iz Gladbaha i Julian Brandt iz Bajer Leverkusena.

Upravo je Brandt dugo bio na meti Bajerna, no Borusija je bila konkretnija i brža te uzela jednog od najtalentiranijih domaćih igrača. A sada svu trojicu planira zaštititi ''antibajern'' klauzulom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.