SUPERLIGA

Drago mi je što ću poslije dugo vremena dočekati Bajram u Bosni

Goran ŠUMAR

25.5.2019

Nermin Haskić (29), najbolji strijelac i igrač srbijanske Superlige, nakon odlične sezone u dresu viceprvaka Radničkog iz Niša, došao je na odmor u rodne Banoviće.   

Dobra ekipa 

- Do Bajrama ću sigurno biti kod kuće, u rodnom kraju. Ni sam ne znam poslije koliko godina ću biti kod kuće za Bajram - rekao je Haskić u razgovoru za “Dnevni avaz” te je dodao:

- Drago mi je što ću biti tu i skoro cijeli ramazan... Tek ću poslije Bajrama i prijelaznog roka razmišljati gdje ću na godišnji odmor.

Veoma uspješna sezona začinjena je “Trofejem Dragutin Kostić”, koji je namijenjen najboljem igraču u Srbiji.

- U Nišu se sastala jedna dobra ekipa, počevši od uprave do stručnog štaba i nas, igrača. Zaista je bila dobra atmosfera među svima nama, a posebno u svlačionici. Starosjedioci su na najbolji način primili nas koji smo došli uoči početka sezone, mladost i iskustvo su odlično spojeni tako da se napravila jedna fina ekipa. Bili smo, jednostavno, jedna porodica i iz toga su proizišli svi rezultati. Dobro smo igrali kao ekipa te smo napravili historijski rezultat za Radnički, koji nikad u historiji nije bio viceprvak. Baš smo bili hit prvenstva. Drago mi je što sam prošlog ljeta izabrao Radnički - konstatira Haskić.

Ne krije, međutim, da bi želio iskoristiti prethodne odlične partije za ponovni odlazak na Zapad.

- S Radničkim imam ugovor još godinu... Trenutno sam na odmoru, a vidjet ćemo šta će donijeti prijelazni rok. Još nemam ništa konkretno, ali se nadam da bih ovog ljeta trebao završiti neki transfer. Početkom juna bi se trebalo znati nešto više. Volio bih da se okušam i negdje drugo, odnosno da iskoristim trenutni status, jer ispred mene nije još mnogo godina igranja. Ovog ljeta ipak punim 30 godina - napominje najbolji igrač i strijelac Superlige Srbije.

 Zvezda i Partizan

Haskić bi volio nastaviti karijeru izvan regiona, mada ne bi odbio ni beogradske velikane.

- Ne, ne kažem da bih odbio Zvezdu i Partizan, ali mi je prioritet odlazak negdje dalje, naprimjer na Zapad, mada i na Istoku ima interesantnih klubova - tajanstven je Haskić.


Sportski se nadati 

Haskić ne krije da je očekivao poziv selektora našeg državnog tima Roberta Prosinečkog, što bi sigurno bila kruna uspješne sezone.

- S obzirom na moje igre, golove, zašto ne? Ako ništa, sportski je nadati se, a zahvaljujem i svima onima koji su mi davali podršku, od sportskih novinara do trenera - iskren je Haskić.

Sada već bivši trener Radničkog Nenad Lalatović izjavio je i da je Haskić igrač za reprezentaciju.

- Imali smo baš finu saradnju... Naravno, sada se ništa neće promijeniti, ni moj odnos prema našoj reprezentaciji. Normalno, i dalje ću i pratiti i navijati za naš državni tim - kategoričan je prvi topnik Srbije.

PROBLEM 

u polufinalu Kupa Srbije, gdje smo ispali od Partizana, bio je to što naš trener nije htio da rotira, odnosno da prethodno odmori ili osvježi ekipu. Tri dana prije prvog duela sa Partizanom, s najboljim sastavom igrali smo prvenstveni meč sa Zvezdom, u kojem nismo imali nikakav imperativ.

41

utakmicu za Radnički odigrao je Haskić i postigao 28 golova, uz 11 asistencija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.