SARAJEVO

Sabrina Buljubašić u Londonu među evropskom fudbalskom kremom

G. Š.

24.5.2019

Fudbalski klub Sarajevo bio je jedini učesnik sa prostora Balkana na Konferenciji na temu sportskog prava u organizaciji "LawInSport", koja je održana u Londonu, saopćeno je iz kluba s Koševa.

- Kao sportska pravnica smatram da je jako važno da svaki klub interno ima advokata. Donošenje zakona o sportu u BiH bi pojednostavilo mnoge procedure, ali i olakšalo poslovanje klubova. Smanjenje poreskih obaveza omogućilo bi relociranje sredstava u druge svrhe koje bi znatno unaprijedile rad, rekla je generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić, koja je bila panelistica Konferencije u Londonnu.

Inače,na Konferenviji su obuhvaćene teme poput imigracijskih i poreskih obaveza, pitanja agenata u modernom fudbalu, uloga političkih struktura i regionalni razvoj fudbala. 

Pored Sabrine Buljubašić, konferenciji su prisustvovali predstavnici velikih evropskih klubova kao što su Arsenal, Čelzi, Fulha, Mančester junajted. te Legija Varšava, ali i predstavnici Engleske fudbalske asocijacije, Azijske fudbalske konfederacije, ECA-e, FIFA-e i mnogih drugi profesionalci iz oblasti sporta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.