REPREZENTATIVCI

Mario Vrančić za "Avaz": Moja engleska fudbalska bajka nije ni blizu kraja

Dobio poziv Roberta Prosinečkog

Arhiv

Goran ŠUMAR

24.5.2019

Mario Vrančić (30), naš reprezentativni veznjak, golovima i asistencijama trasirao je put Norviču u Premijeršip te tako stekao povjerenje selektora našeg državnog tima Roberta Prosinečkog. Tako će ovaj Brođanin u junskim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Finske i Italije ponovo zadužiti dres našeg državnog tima, prvi put otkako je na klupi naše reprezentacije selektor Prosinečki.

Finska i Italija

Posljednji put u bh. dresu, podsjetimo, odigrao je 19 minuta u Elbasanu protiv Albanije 28. marta 2017. godine.

- Veoma sam sretan što sam ponovo dobio poziv u reprezentaciju, naravno - rekao je Vrančić u razgovoru za “Dnevni avaz”.

Prvi dio odmora proveo je u Njemačkoj.

- Trenutno sam na suncu u Španiji, u Marbelji. Tu ću se maksimalno pripremiti za predstojeće reprezentativne akcije - prenosi Vrančić, koji je sezonu završio još 5. maja tako da će on i Muhamed Bešić do junskih reprezentativnih utakmica protiv Finske i Italije imati više od mjesec pauze.

Selektor Prosinečki i naši navijači, kako kaže, ne moraju se brinuti zbog toga.

- Na reprezentativno okupljanje u Sarajevo doći ću maksimalno spreman. To je sigurno. Naravno, ništa neću prepustiti slučaju - napominje naš reprezentativac iz Norviča, koji je s ovim otočkim klubom pod ugovorom do 30. juna 2020. godine.

Očekuje da će ugovor odraditi do kraja.

- Trenutno mi je u prvom planu, još nekoliko dana, samo odmor pa, onda, pripreme za repku i predstojeće utakmice u Finskoj i Italiji. A što se tiče nove sezone, ima još vremena da razmišljam o tome - tajanstven je Vrančić, koji uživa u fudbalskoj bajci.

Od izbjeglice iz Bosanskog Broda do zvijezde novog engleskog premijerligaša Norviča prošao je dug i težak put.

- Ovo je velika bajka. Imam 30 godina i, jednostavno, uživam u fudbalu, pogotovo uživam u engleskom fudbalu. No, mojoj engleskoj fudbalskoj bajci nije kraj, ni blizu. Mogu postići još mnogo više, nadam se da ću to pokazati u predstojećem periodu - optimista je Vrančić.

 Volim ćevape

Naš reprezentativni veznjak iz Norviča imao je manje od tri godine kad je s roditeljima pobjegao iz ratnog Bosanskog Broda. Ni dolazak u izbjeglištvo u Slavonski Brod nije, međutim, donio mir, jer se i preko Save skoro svakodnevno ginulo od granata. U jednom od granatiranja uništena je kuća Vrančićevih roditelja, strica i djeda. Porodica Vrančić, tada sa petogodišnjim Mariom, otišla je potom u Njemačku, gdje su dugo čekali na dozvolu za stalni boravak. Čak su razmišljali i o odlasku u Ameriku.

- Što se tiče privatnih stvari, ne volim mnogo pričati o njima, a još manje se volim podsjećati na ratne strahote. Bilo i prošlo i nikad se nikome ne ponovilo - jasan je Mario.

S druge strane, u razgovoru smo saznali da voli doći u Sarajevo.

- Naravno, u našem glavnom gradu sam probao ćevape. Volim ćevape... Inače, volim svu našu hranu - rekao je reprezentativac BiH iz Norviča.

 6 

nastupa za našu reprezentaciju zabilježio je Vrančić.

Uživa u putovanjima 

Naš reprezentativac ističe da voli putovati.

- To je nešto što me baš opušta. Volim upoznati druge kulture i različite običaje. Destinacija koja me fascinirala je Dubai. Tamo možete pronaći sve što poželite - otkriva Vrančić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.