SARAJEVO

Ahmetović počeo školovanje za trenera

G. Š.

24.5.2019

Novi prvak s Koševa sutrašnji (17 sati), posljednji premijerligaški duel u ovoj sezoni, protiv GOŠK-a u Gabeli, odigrat će u kombiniranom sastavu.

Igrački kadar 

Šef stručnog štaba kluba s Koševa Husref Musemić već je poslao na odmor golmana Vladana Kovačevića te Anela Hebibovića, Rifeta Kapića, Amara Rahmanovića i Mersudina Ahmetovića, koji je u Trening-centru Nogometnog saveza BiH u Zenici počeo školovanje za trenersku B-licencu.

- Prvi semestar kursa za stjecanje UEFA-ine B-licence - grupa 2, u kojoj je Ahmetović, traje od 20. do 29. maja - saznajemo u NSBiH.

Odranije su van stroja bolesni golman Elvis Džafić te povrijeđeni Selmir Pido, Miloš Stanojević, Mario Crnički, dok niko od igrača nije izvan stroja zbog kartona.

S druge strane, kapiten Krste Velkoski, zbog obaveza u reprezentaciji Makedonije, nije želio otići na prijevremeni odmor kako bi bio maksimalno spreman za junske kvalifikacione mečeve za Euro 2020. s Austrijom i Poljskom.

Novi klinci 

U kombinaciji za tim u Gabeli bit će i šest juniora. To su Đani Salčin i Andrej Đokanović, koji su zimus već prošli pripreme sa prvim timom, te Ahmed Hasanović, Kenan Dervišagić, Armin Imamović i Haris Konjalić.

U planu za prekomandu u prvi tim bio je i Amar Sabljica, ali ga je zaustavila povreda zadnje lože...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.