VIDEO

Poput asistencije petom: Džeko podržao Misimovićev projekt

Misimović iz igračkih dana: Uzajamno poštovanje

A. Ču.

24.5.2019

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko podržao je svog prijatelja i bivšeg reprezentativca, legendarnog Zvjezdana Misimovića koji ove godine prvi put organizuje nogometni Kamp. On će pod egidom "Miske academy" početi 22. juna na terenima trening kampa FK Sarajevo i trajat će šest dana. 

- Želim puno sreće tvojoj ekipi i tebi u pronalsku nove 'desetke' na tvom prvom kampu. Siguran sam da ćete odraditi do sada najbolji kamp u BiH i vjerujem da će svi dječaci koji se prijave imati dosta toga da nauče od tebe. Veliki pozdrav za sve i sretno svima - poručio je Džeko.

Dječaci će biti podijeljeni u dvije smjene, odnosno prva od 10 do 12 godina i druga od 12 do 14 godina.

Svoje prisustvo potvrdili su svi selektori omladinskih reprezentacija BiH, a kamp je podržao i Nogometni savez BiH.

- Ideja kojom smo se vodili je naša životna vodilja, a to je da je nogomet više od igre i da kroz njega želimo utjecati na kompletan psihofizički razvoj djece. Naš cilj je da ovoj djeci prenesemo pozitivnu energiju i da ih na taj način usmjerimo ka pravim vrijednostima i približimo im sport u pravom smislu. Želim prije svega da ova djeca budu zadovoljna, da im se pruže najbolji uslovi za treniranje i da upoznaju svoje nogometne idole. To će im ostati uvijek u sjećanju čak i ako nogomet možda ne bude njihov životni odabir - riječi su Zvjezdana Misimovića.

Posebnost ovog Kampa ogleda su u specifičnom pristupu svakom dječaku. Bit će urađena dijagnostika/testiranja svakog dječaka pojedinačno te će se na osnovu dobijenih rezultata dati preporuke za daljnji razvoj nogometnih vještina i sposobnosti. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.