NOGOMET

Poruka navijača Rome rasplakala Ranierija, ali i cijelu Italiju

Pozvali ga da spasi sezonu

Screenshot

V. D./Avaz Sport

27.5.2019

Rođeni Rimljanin i veliki navijač Rome prije dva i po mjeseca dobio je molbu koju nije mogao odbiti. Klub njegovog života pozvao ga je da mu spasi sezonu koja je prijetila pretvoriti se u katastrofu. 

Klaudio Ranieri (Claudio) doletio je u klub za koji je igrao na početku karijere te koji je vodio prije deset godina, kada je zamalo srušio Murinjov Inter.

Ranieri, koji je čovjek u godinama i ugledni trener, pristao je uraditi ono što ne bi napravilo puno ljudi njegovog iskustva i reputacije, biti vatrogasac koji će doći na tri mjeseca, znajući da će nakon toga dobiti tek formalnu zahvalnost kluba koji obožava i da nakon kratke spasilačke misije neće ostati trener. 

Za kratko vrijeme uspio je stabilizirati Romu, u 12 utakmica ostvario je šest pobjeda, četiri remija i dva poraza, ali to nije bilo dovoljno da dohvati Ligu prvaka. Roma je sezonu završila na tek šestom mjestu, ali navijači to nipošto nisu zamjerili Ranieriju. 

Upravo suprotno, na posljednjoj utakmici sezone, u kojoj je Roma pobijedila Parmu (2:1), navijači su na južnoj tribini Olimpika razvukli parolu: "Kada nam je bilo najteže, primio si naš poziv na koji su odgovorio: Dolazim. Sada primi ljubav svojih ljudi", a za to vrijeme su pjevali "Jedan od nas, Klaudio Ranieri je jedan od nas." 

Ranieri, kojeg zbog njegovog džentlmenskog ponašanja, duhovitosti i korektnosti simpatiziraju i navijači rivala, stojeći uz aut-crtu, vidio je parolu i čuo navijanje, na što se slomio, počeo plakati i klanjati se navijačima na južnoj tribini.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.