NOGOMET

Hari Kejn spreman za finale Lige prvaka

Vratio se treninzima s ekipom

Kejn: Igrat će u finalu Lige prvaka. AFP

Avaz Sport

27.5.2019

Nogometaš Totenhema Hari Kejn (Harry Kane) rekao je danas da je spreman za finale Lige prvaka protiv Liverpula, pošto se poslije oporavka od povrede vratio treninzima s ekipom.

Kejn je 9. aprila povrijedio skočni zglob, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Mančester sitija. 

- Osjećam se dobro. Krajem prošle sedmice sam se priključio ekipi. Za sada nema problema. Ove sedmice moram da se što bolje fizički pripremim, a ostalo je na treneru. Osjećam da sam spreman da igram u svakoj utakmici, ali, sve je na treneru - rekao je Kejn. 

Trener Totenhema Maurisio Poketino (Mauricio Pochetino) rekao je da su svi u klubu uvjereni da će se Kejn na vrijeme oporaviti.

- Hari Kejn se od petka ili subote vratio treninzima sa ekipom. Njegova situacija je vrlo pozitivna. Imamo sedmicu da ga procijenimo i vidimo kako napreduje. Važno je kako se on osjeća, a on je vrlo pozitivan. Vidjet ćemo šta će biti. Ne kažem da će biti 100 posto spreman ili da će biti spreman za utakmicu od početka, da će biti na klupi, ili da neće igrati, ali mi smo vrlo, vrlo pozitivni i zadovoljni njegovim napretkom - rekao je Poketino.

Finale Lige prvaka između Totenhema i Liverpula na programu je 1. juna u Madridu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.