ŠPANIJA

Četiri navodna kandidata za novog trenera Barcelone

Sinoć održan hitan sastanak na Kamp Nou

A. Ču. / Avaz.ba

28.5.2019

Uprava Barcelone održala je sinoć hitan sastanak na kojem se razgovaralo o dvojici i njihovom ostanku ili odlasku.

Jedno ime je Pep Segura, drugo, ono interesantnije, Ernesto Valverde. Katalonski mediji su danas izašli i sa spiskom imena trenera koji bi bili kadri da preuzmu kormilo šampiona Španije. 

Četvorica "izabranih" su: Masimilijano Alegri (Allegri), Roberto Martinez, Ronald Kuman i Unaj Emeri (Unai Emery). 

Alegri napušta Juventus poslije pet uspješnih godina, sam je izjavio da je otvoren za obje opcije - i za odmor, ali i za angažman u nekom drugom klubu. Barcelona bi mogla biti ponuda koja se ne odbija, ali ostaje pitanje koliko bi sklonost taktiziranju Italijana odgovarala Mesiju (Messi) i društvu. 

Martinez i Kuman vrše posao selektora. Roberto predvodi odličnu Belgiju dok Ronald, nekadašnja vedeta upravo Barcelone, od 2018. godine vodi nacionalni tim Holandije.

Teško je vjerovati da Emeri poslije samo godinu i nasljeđivanja "ključeva" Arsenala od Vengera (Wenger) može preuzeti drugi tim. 

Ostaje da se vidi u narednim danima kakva će biti sudbina Valverdea, bivši trener Bilbaa je potpuno izgubio povjerenje navijača poslije skandaloznih poraza u Rimu, a potom i Liverpulu. 

S druge strane, ima povjerenje igrača koji krive Seguru, a ne njega. 

Predsjednik Bertomeu mora riješiti pitanje glavne osobe u sportskom sektoru, ali i trenera, prije nego što stignu pojačanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.