HRVATSKA

Mnogi evropski klubovi zaintereirani za Gojaka, evo ko je prvi u redu

G. ŠUMAR

30.5.2019

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak (22), zajedno sa saigračima iz zagrebačkog Dinama Danijem Olmom i Dominikom Livakovićem, sigurno je u ovom trenutku najtraženiji fudbaler u regionu. 

- Postoje ozbiljni upiti i ponude za Gojaka i ne bi iznenadilo da i on napusti Maksimir. Bundesliga, Španija možda? Vidjet ćemo... - pisale su jučer o našem asu zagrebačke "Sportske novosti".

Titula sa Željom

Kako "Dnevni avaz" saznaje, naš najperspektivniji igrač trenutno je na meti više klubova, a u prvom planu su francuski Lil, njemački Šalke i Verder te španski Betis.

- Nije tajna da je Gojak na radaru još nekoliko velikih evropskih klubova iz Italije, Španije, Njemačke, Engleske... ali su spomenuta četiri kluba trenutno najupornija i najkonkretnija sa svojim ponudama - javlja naš izvor sa Maksimira.

Inače, Gojak, koji je 22. februara napunio 22 godine, osvojio je u nedjelju deveti trofej u karijeri, titulu prvaka Hrvatske s Dinamom.

Prvu titulu osvojio je sa pionirima Željezničara, drugi pehar kao 17-godišnjak u prvom timu sarajevskog Olimpika (Kup BiH), a ostalih sedam s Dinamom (četiri puta prvak Hrvatske te tri puta Kup Hrvatske).

Važni igrači

Spomenimo i to da će Gojak biti potpuno spreman za predstojeće kvalifikacione duele za Evropsko prvenstvo 2020. godine s Finskom i Italijom nakon što je 18. maja u Zaprešiću dobio nezgodan udarac u grudi.

To sigurno može obradovati selektora "Zmajeva" Roberta Prosinečkog, koji protiv Finske neće moći računati na dva važna veznjaka, suspendiranog Miralema Pjanića i povrijeđenog Radeta Krunića, koji neće biti u konkurenciji ni za duel s Italijom.

136  

nastupa u seniorskoj konkurenciji ubilježio je Gojak.

112

utakmica odigrao je za Dinamo.

15   

miliona eura je odšteta koju traži Dinamo za njega.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.