NJEMAČKA

Brajtner: Odnos uprave Bajerna prema Kovaču nedostojan je klupskog imena

Njegove riječi sasvim sigurno nose ogromnu težinu

Brajtner: Stao na stranu Nike Kovača. AFP

Avaz Sport

28.5.2019

Čelnici Bajern Minhena na udaru su kritika iz nogometnog svijeta zbog tretmana Nike Kovača. Sada se javila i klupska legenda Paul Brajtner (Breitner), koji je također kritizirao upravu njemačkog giganta. 

- To kako su se ponašali prema Kovaču u drugom dijelu prvenstva nije dostojno Bajerna. Zamislite, trener lovi prvenstvo i Kup, na kraju osvoji oba trofeja, a sve to vrijeme nema jasnu javnu podršku ni predsjednika Henesa (Hoenessa), ni generalnog direktora Rumenigea (Rummenigge), ni sportskog direktora Salihamidžića?! Nego njih trojica još lijepo otvore javnu diskusiju o njegovom statusu. Poznajem samo nekoliko ljudi u ovom biznisu koji su tako pozitivni, pristojni i za saradnju poput Kovača. On je krasna osoba, baš kao i njegov brat. Zato me boli to što mu se događalo - rekao je Brajtner.

Prokomentirao je i tvrdnju da hrvatski stručnjak još ne uživa potpuno povjerenje svlačionice.

To je normalno. Kao bivši igrač znam da svaki trener u ekipi ima one koji ga podržavaju i one koji su protiv njega, pogotovo tu spadaju oni koji ne dobivaju mnogo prilika. Tako je u svakom klubu - kazao je.

Brajtner se tako priključio brojnim bivšim i sadašnjim trenerima i igračima koji su ostali šokirani ponašanjem Bajernovih čelnika prema Kovaču ostavivši ga praktički samog da se bori s nagađanjima o otkazu koji su dolazili iz "klupskih izvora".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.