NOGOMET

Sari: Želimo pobijediti, zaslužili smo osvojiti pehar

Iskusni italijanski stručnjak ne želi razmišljati ni o čemu drugom osim o utakmici

Sari: Ima ugovor s Čelsijem još dvije godine. AFP

Avaz Sport

28.5.2019

Nogomataši Arsenala i Čelsija sutra će se od 21 sat boriti za titulu najboljeg u Evropskoj ligi i to u dalekom Bakuu.

Eden Azar (Hazard) najvjerovatnije igra posljednji meč u plavom dresu. Belgijanac je već viđen u Realu i želi da se osvajanjem trofeja oprosti od dosadašnjeg tima. Pod znakom pitanja je nastup Ngolo Kantea.

– Mislim da nema tajni. Svaki meč koji smo odigrali bio je otvoren. Arsenal ima dva opasna napadača, Lakazeta (Lacazette) i Obamejanga (Aubameyang). Što se nas tiče, igrama i rezultatima smo zaslužili da osvojimo pehar – poručio je Mauricio Sari (Maurizio Sarri), trener Čelsija.

Iskusni italijanski stručnjak istakao je kako ne želi razmišljati ni o čemu drugom osim o utakmici, pošto se u posljednje vrijeme dovodi u kontekst preuzimanja klupe Juventusa.

- Želim razmišljati samo o finalu. Imam ugovor s Čelsijem još dvije godine. Prije svega ću da razgovaram s Čelsijem. Ovo nije pravi trenutak da pričamo o tome. Kao što dobro znate, mi sutra igramo finale i želimo da pobijedimo - rekao je Sari.

O Juventusu nije želio govoriti. 

- Dobro znate moje mišljenje. Ono je isto kao i na posljednjoj pres-konferenciji. Moje misli su sada na finalu i mojim igračima. Imali smo divnu sezonu. Uspjeli smo ući u Ligu prvaka, igrali smo finale Karabao kupa protiv jakog Mačester sitija i ispali na penale od najbolje ekipe u Evropi, a sada igramo i finale Evropske lige - naglasio je Sari.

Za kraj je istakao i da je ovo vjerovatno njegova najvažnija utakmica do sada. 

- Ova utakmica za medije vjerovatno je najvažnija u mom životu, ali možda ne za mene. Ne znam. Za mene je možda bila važnija utakmica u Seriji B. Pitajte me opet sutra - zaključio je Sari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.