GENIJALNO

Bane Ivanović napisao sam sebi pismo i otkrio zašto nikada nije igrao za Partizan i Zvezdu

Dragi 15-godišnji Bane, počeo je Ivanović

Ivanović: Čitava karijera u jednom pismu

A. Ču. / Avaz.ba

29.5.2019

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Branislav Ivanović nakon što je osvojio titulu prvaka Rusije sa Zenitom odlučio je napisati briljantno pismo sebi kao 15-godišnjaku. Tom prilikom je otkrio mnoge zanimljive stvari iz svoje karijere, između ostalog i zašto nikada nije igrao za Crvenu zvezdu i Partizan. 

- Dragi 15-godišnji Bane - počeo je Ivanović:

- Srijeda je nešto prije 22 sata, što znači da su završena prva poluvremena u utakmicama Lige šampiona. Koji će biti rezultat, saznat ćeš sutra. Na kraju krajeva, moraš da ideš u krevet. Ujutru je škola, zatim trening, pa fudbal u dvorištu. Bez tvojih golova tamo ne mogu, ti si glavni napadač. Usput, nećeš zauvijek biti napadač.

Zatim se Ivanović osvrnuo na prvi tim Srema, ali i odlazak u Beograd. Prethodno je pisao o Čelsiju i šta sve "mladog Baneta" čeka u budućnosti.

- Tvoja vještina će biti veoma korisna uskoro. Bit ćete pozvani da trenirate sa prvim timom Srema. Da, to je tim za koji je tvoj otac igrao. Ovo će biti tvoje prvo iskustvo. Sa 18 godina ćeš debitovati u profesionalnom fudbalu i taj meč ćeš pamtiti cijelog života.

- A onda Beograd! Nisi mogao da odlučiš za koga ćeš da navijaš: Crvenu zvezdu ili Partizan! Nikada nećeš dati srce nekom od ovih timova. Nećeš nositi dres Zvezde, za kojom je tvoj tata bolestan, niti ćeš igrati za Partizan koji vole tvoji prijatelji. Tvoja karijera će biti drugačija. Igraćeš za OFK Beograd, a zatim ideš u Rusiju.

Nastavio je Ivanović da piše sebi kao djetetu od 15 godina.

- Slavoljub Muslin će te pozvati u Lokomotivu. Taj čovjek će ti pomoći u svemu, pobrinut će se da imaš najlepše uspomene na moskovski tim. Sa Muslinom u Rusiji nećeš dugo raditi. Ali ćete se ponovo sresti u nacionalnom timu. Da, znam da ne sanjaš da obučeš dres reprezentacije svoje zemlje, ali ako ne prestaneš da radiš možeš da ostaviš pečat u nacionalnom timu.

Sjećaš li se Mijatovićevog het-trika u pobjedi protiv Mađara od 7:1? Da li se sjećaš koliko si bio uznemiren kada nije postigao gol iz penala na SP? Iskusit ćeš sve te emocije, samo ne ispred ekrana, već na fudbalskom terenu. Ići ćeš na teren sa Dejanom Stankovićem i Savom Miloševićem koje sada gledaš sa divljenjem - između ostalog je Ivanović napisao, a ruski mediji prenijeli to pismo.

Šta reći no - genijelno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.