NOGOMET

Emir Dilaver: Imao sam kontakte sa Spahićem i Prosinečkim, san mi je da igram za BiH

Pruža fenomenalne partije za Dinamo

Dilaver: Sređuje se papirologija. Arhiv

Avaz Sport

30.5.2019

Emir Dilaver ove se sezone promovirao u jednog od važnijih igrača Dinama. Nastupio je u ukupno 25 utakmica, postigao jedan pogodak i odigrao impresivne tri hiljade i 39 minuta u dresu "Modrih". 

Dilaver, koji je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Austrije i nikada nije nastupio u dresu seniora ove države, ne skriva da mu je igranje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine san. Ovaj rođeni Duvnjak posjetio je svoj Tomislavgrad, a gostovao je na Radiju Tomislavgrad, gdje je između ostalog pričao i o dresu našeg nacionalnog tima.

- Imao sam kontakte sa Spahićem i Prosinečkim, krenuli smo sređivati papirologiju. Teško je u Austriji dobiti dvojno državljanstvo, to je u proceduri i, ako Bog da, nadam se da ću jednom igrati za BiH. To mi je san. Samo da imam taj dres -  rekao je Dilaver.

Otkrio je i kako nije bilo dileme kada ga je pozvao Dinamo. Najprije mu je Bjelica rekao da će ga zvati Mamić.

Mamić mi je rekao: "Dobro, ljubavi, riješit ćemo mi to". Zahvalan sam njemu, kao i Bjelici. Dinamo mi je oduvijek, pa i zbog pjesama na Đerekovcu, ostao u glavi. Kada je stigao poziv, nije bilo razmišljanja hoću-neću, prihvatio sam odmah da dođem. Idućih dana ću se vidjeti s Mamićem na kafi. Toliko sam zahvalan tom čovjeku... On je dosta učinio za fudbal i hrvatsku reprezentaciju, toliko je sposoban čovjek da zaslužuje poštovanje - rekao je Dilaver, kojem je poslije sjajnih igara u Dinamu skočila i cijena.

 Transfermarkt ga danas procjenjuje na tri miliona eura, a do prije nekoliko mjeseci vrijedio je upola manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.