NOGOMET

Alison: Radujem se što ću igrati tako veliku utakmicu

Britanski mediji vide ga kao ključnog igrača "Redsa"

Beker: U Liverpul doveden za rekordan iznos za golmana. AFP

Avaz Sport

30.5.2019

Liverpul i Totenhem će u subotu od 21 sat na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu igrati finale Lige prvaka. Golman Liverpula Alison Beker (Alisson Becker) jedva čeka finalnu utakmicu najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. 

- Ne mogu dočekati. Radujem se što ću igrati tako veliku utakmicu. Ona će možda biti najveća u mojoj karijeri. Svaka utakmica nosi mnogo emocija. Nisam presretan poslije prve odbrane, ali isto tako ne dozvoljavam da me bilo što poremeti ni poslije prvog primljenog gola. Želim ostati emotivno uravnotežen svih 90 minuta - rekao je Alison u najavi utakmice. 

Dodao je da emocije nije lako kontrolirati. 

- Poslije posljednjeg sučevog zvižduka ustupam mjesto emocijama. Naravno, ako za to imam razlog. Uvijek sam učio držati se u ravnoteži, tako je od početka karijere. Nije lako kontrolirati emocije, ali čini mi se da se dobro nosim s tim. To mi je psihološka vježba - istakao je čuvar mreže "Redsa"

Britanski mediji vide Alisona kao možda ključnog igrača u Liverpulu, s obzirom na to da su u porazu u prošlogodišnjem finalu okrivili golmana Lorisa Karijusa. Alison je u međuvremenu doveden za rekordan iznos za golmana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.