ITALIJA

Ambiciozni Inter: Jedno pojačanje je stiglo, Konte želi još pet, s kim bi Džeko igrao u napadu

Poznato je da će Ikardiju saopćiti da može potražiti novi klub

Džeko i Naingolan: Hoće li ponovo zaigrati u istom dresu

A. Ču. / Avaz.ba

31.5.2019

Počinje novo poglavlje mog života, jedva čekam da krenu pripreme, želim da opravdam povjerenje predsjednika i direktora. Izabrao sam Inter jer je ozbiljan i ambiciozan projekt i veliki klub. Privukla me čvrsta riješenost kluba da se Inter vrati tamo gdje pripada, bila je prva reakcija novog trenera "Nerrazurra" Antonija Kontea (Conte).

Sada slijede pojačanja, stigao je već defanzivni kapitalac Diego Godin, čeka se Barela kao igrač koji bi trebao doprinijeti jačem veznom redu. Poznato je da Konte preferira sistem 3-5-2 koji je doveo do savršenstva u Juventusu i reprezentaciji Italije, a poznato je da će i Ikardiju (Icardi) saopćiti da može potražiti novi klub.

Pred vratima Intera je naš Edin Džeko, a Konte mu želi pridodati ili Lukakua ili Kjezu, jedan od te dvojice igrača bit će uz Džeku najveće pojačanje ljeta, pošto novi trener želi drastično promijeniti napad.

Konte traži rješenja i za oba boka, spominju se Danilo lijevo i Darmijan desno, a Inter će probati da dovede Konteovu današnju želju koja mu je nekako izmicala i u Juventusu i u Čelsiju Huana Kuadrada, pišu sportske.net.

Kolumbijac ima godinu ugovora, nije bio standardan prošle sezone, a idealno bi se uklopio u Konteovih 3-5-2. Navodno Kvadrado ima ponudu i od Njukasla, a priča se da je obeštećenje dvadesetak miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.