REPREZENTACIJA

Počela operacija Finska i Italija, evo ko je prvi stigao

A. Ču. - G. Š.

31.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Fudbalska reprezentacija BiH danas se okuplja i započet će pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Selektor Robert Prosinečki i njegovi saradnici logično prvi su stigli na Ilidžu, a polako im se priključuju i naši A reprezentativci. Među prvima u hotel "Austrija" stigli su Edin Višća i bekovi Todorović i Čivić.

Prvi trening je zakazan za 18 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

"Zmajevi" će utakmicu 3. kola kvalifikacija protiv Finske igrati 8. juna u Tampereu, dok je meč s Italijom na programu tri dana poslije u Torinu.

BiH nakon prva dva kola ima četiri osvojena boda. Dobili smo Armeniju i remizirali kući s Grčkom.

- Optimista sam, ključna nam je prva utakmica, pričat će samo o njoj, nema govora o Italiji dok se ne završi Finska. Dvije utakmice s Finskom su nam možda i najbitnije u kvalifikacijama. Mi imamo ekipu koja se ne bi trebala plašiti nikoga, kamoli Finske. Koliko sam ovdje selektor, igrači su davali maksimum i nadam se da će biti tako i dalje. Meč s Italijom bio bi šlag ako bismo osvojili tri boda protiv Finaca. Italijani su pod pritiskom jer nisu bili na Svjetskom prvenstvu - kazao je Robert Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

On je rekao da je u prvim utakmicama bilo dobrih i loših stvari.

- Prvih 45 minuta s Grčkom je bilo odlično. Morat ćemo sagledati sve stvari, napraviti analizu. Svakako da moramo popraviti neke stvari koje su se desile protiv Grčke u drugom dijelu. Pali smo bili i taktički i psihološki, uplašili smo se. Imamo sada sedam dana, teško je između dvije utakmice, kratak je period za analize, ali do Finske imamo dosta vremena da se pripremimo - smatra Prosinečki.

Kazao je da će se Pjanić priključiti ekipi 3. juna.

- Imamo jako puno još bodova u igri i svaka utakmica je bitna, ali je uvijek najbitnija prva utakmica - riječi su selektora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.