REPREZENTACIJA Selektor se obratio novinarima

Prosinečki: Neke stvari moramo popraviti, znamo šta je najbitnije

A. ČULIĆ
31.05.2019 12:59

Prosinečki: Ne plašimo se Finske

Foto: S. Saletović

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki obratio se novinarima danas nakon što je počelo okupljanje reprezentativaca za naredne dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2020. Prvo ćemo u sklopu 3. kola igrati s Finskom u Tampereu 8. juna, a zatim gostujemo Italiji u Torinu tri dana kasnije.

- Optimista sam, ključna nam je prva utakmica, pričat će samo o njoj, nema govora o Italiji dok se ne završi Finska. Dvije utakmice s Finskom su nam možda i najbitnije u kvalifikacijama. Mi imamo ekipu koja se ne bi trebala plašiti nikoga, kamoli Finske. Koliko sam ovdje selektor, igrači su davali maksimum i nadam se da će biti tako i dalje. Meč s Italijom bio bi šlag ako bismo osvojili tri boda protiv Finaca. Italijani su pod pritiskom jer nisu bili na Svjetskom prvenstvu - kazao je Robert Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

On je rekao da je u prvim utakmicama protiv Armenije i Grčke, gdje smo osvojili četiri boda, bilo dobrih i loših stvari.

- Prvih 45 minuta s Grčkom je bilo odlično. Morat ćemo sagledati sve stvari, napraviti analizu. Svakako da moramo popraviti neke stvari koje su se desile protiv Grčke u drugom dijelu. Pali smo bili i taktički i psihološki, uplašili smo se. Imamo sada sedam dana, teško je između dvije utakmice, kratak je period za analize, ali do Finske imamo dosta vremena da se pripremimo - smatra Prosinečki.

Kazao je da će se Pjanić priključiti ekipi 3. juna.

- Imamo jako puno još bodova u igri i svaka utakmica je bitna, ali je uvijek najbitnija prva utakmica - riječi su selektora.

Komentari

NA VRH