REPREZENTACIJA

Prosinečki: Neke stvari moramo popraviti, znamo šta je najbitnije

Prosinečki: Ne plašimo se Finske. S. Saletović

A. ČULIĆ

31.5.2019

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki obratio se novinarima danas nakon što je počelo okupljanje reprezentativaca za naredne dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2020. Prvo ćemo u sklopu 3. kola igrati s Finskom u Tampereu 8. juna, a zatim gostujemo Italiji u Torinu tri dana kasnije.

- Optimista sam, ključna nam je prva utakmica, pričat će samo o njoj, nema govora o Italiji dok se ne završi Finska. Dvije utakmice s Finskom su nam možda i najbitnije u kvalifikacijama. Mi imamo ekipu koja se ne bi trebala plašiti nikoga, kamoli Finske. Koliko sam ovdje selektor, igrači su davali maksimum i nadam se da će biti tako i dalje. Meč s Italijom bio bi šlag ako bismo osvojili tri boda protiv Finaca. Italijani su pod pritiskom jer nisu bili na Svjetskom prvenstvu - kazao je Robert Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

On je rekao da je u prvim utakmicama protiv Armenije i Grčke, gdje smo osvojili četiri boda, bilo dobrih i loših stvari.

- Prvih 45 minuta s Grčkom je bilo odlično. Morat ćemo sagledati sve stvari, napraviti analizu. Svakako da moramo popraviti neke stvari koje su se desile protiv Grčke u drugom dijelu. Pali smo bili i taktički i psihološki, uplašili smo se. Imamo sada sedam dana, teško je između dvije utakmice, kratak je period za analize, ali do Finske imamo dosta vremena da se pripremimo - smatra Prosinečki.

Kazao je da će se Pjanić priključiti ekipi 3. juna.

- Imamo jako puno još bodova u igri i svaka utakmica je bitna, ali je uvijek najbitnija prva utakmica - riječi su selektora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.