MLADA REPREZENTACIJA Mlada reprezentacija BiH pred prijateljsku utakmicu na Malti

Milkanović: Imamo kvalitetne mlade golmane

G. Š.

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine se već treći dan pripremaju u zeničkom Trening centru NS BiH za prijateljski meč sa Maltom. Trener golmana reprezentacije BiH U-21 Danimir Milkanović o pripremama kaže:

- Sve protiče onako kako smo planirali. Momci rade odlično i atmosfera u ekipi je pozitivna. Novi igrači se polako uklapaju i upoznaju sa našim načinom rada. Predstojeća utakmica će nam pomoći da spremnije dočekamo susrete u kvalifikacijama, ali i da proširimo bazu kandidata za „U-21“ tim, konstatuje Milkanović

Topolović i Kanurić

Na spisku selektora Vinka Marinovića za meč sa Maltom našla su se dva golmana, Kenan Topolović iz Borca i Adnan Kanurić iz Stouka. Milkanović smatra da je pred njima svijetla budućnost:.

- Pozvali smo dva veoma talentovana golmana. Kanurić je mlađi, ali će sigurno pojačati konkurenciju. Uz Vladana Kovačevića, koji je sada u „A“ timu imamo kvalitetne mlade golmane i nećemo na toj poziciji imati problema u budućnosti, optimista je golmana reprezentacije BiH U-21.

Topolović priželjkuje debi protiv Malte:.

- Dobra smo ekipa i sretan sam što sam dio mlade reprezentacije. Dobio sam poziv i za meč sa Moldavijom. Tada nisam nastupio, ali mi je mnogo značilo što sam bio tu. Nadam se da ću protiv Malte imati priliku da debitujem. Ovo je dobra generacija igrača i bez obzira na to što nas u kvalifikacijama očekuju teški protivnici, vjerujem da možemo mnogima pomrsiti račune i napraviti veliki rezultat, kazao je Topalović.

Debi u U-21 timu

Kanurić takođe ne krije zadovoljstvo zbog poziva u reprezentaciju:.

- Prvi put sam pozvan u „U-21“ selekciju i to je ostvarenje sna za mene. Zahvalan sam selektoru što mi je pružio mogućnost da se dokazujem ovdje. Lako mi je bilo da se uklopim jer većinu igrača znam od ranije. Moram istači da je atmosfera odlična i da je zaista lijepo biti u ovom timu, rekao je Kaunić.

NA VRH

Podijeli članak na