INVAZIJA Finale LP će osigurati više policajaca nego meč Boke i Rivera

Desetine hiljada Engleza stigle u Madrid: Navijači će biti nadgledani na poseban način

Svijet ovo ne pamti

Kurir.rs
31.05.2019 17:11

Madrid: Navijači Liverpula na jednom od trgova

Foto: AFP

Madrid će u subotu uvečer biti mjesto finala Lige prvaka u kome se sastaju dva engleska tima Totenhem i Liverpul. Ono što je sigurno, domaćin je pripremio nezabilježene mjere sigurnosti koje prvi put u historiji uključuju i dron za nadgledanje navijača. 

Na i oko stadiona Vanda Metropolitano će biti razmješteno 4.700 policajaca, što je 700 više u odnosu na utakmicu u decembru kada su u Madridu igrali Boka juniors i River Plejt u finalu Kope Libertadores. 

- Za jedan sportski događaj ovo će vjerovatno biti dosad najveće raspoređivanje policije kako bismo garantirali sigurnost - rekao je direktor nacionalne policije Francisko Pardo (Francisco).

Policija će u tu svrhu podići dron koji će, u koordinaciji s policijskih helikopterima, kontrolirati iz zraka aktivnosti navijača.

Španci ne zaziru samo od navijačkih sukoba već i od mogućih terorističkih napada. U Španiji je uzbuna od terorističkih napada konstantno na nivou 4 od maksimalnih 5. 

U Madridu se očekuje invazija iz Engleske, čak 100.000 navijača je najavilo dolazak, a samo jedna trećina ima ulaznice za finale. U glavni grad Španije već ih je stiglo na desetine hiljada. 

Komentari

NA VRH