ITALIJA

Danas dolazi u Sarajevo: Procurili detalji ugovora Edina Džeke u Interu

Transfer završiti do 30. juna

A. Ču. / Avaz.ba

1.6.2019

Edin Džeko se nada potpisu za Inter prije odlaska na višesedmični odmor, piše "Corriere dello Sport".

Isti izvor navodi da je kapiten bh. reprezentacije sve dogovorio s Interom te da će sljedeće sezone nositi dres "Nerazzurra".

Kako piše rimski list Džeko će potpisati trogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni. Na tu cifru treba dodati i eventualne bonuse koji se odnosa na broj golova, nastupa, itd.

Iako je selektor A reprezentacije BiH Robert Prosinečki jučer izjavi da će se naš as danas pridružiti saigračima na Ilidži, dok završi nešto u "Italiji", pretpostavlja se da Roma neće realizirati transfer prije 30. juna. 

Iznos od prodaje bio bi uključen u budžet za ovu godinu kako bi se smanjila mogućnost kažnjavanja zbog kršenja pravila finansijskog fair-playa.

Inter će prvo poslati ponudu od 10 miliona eura sa saznanjem da Roma želi duplo više zbog čega će u transfer pokušati uključiti i mladog Argentinca Fakunda Kolidija (Facundo Colidi).

U "Vučici" su razmišljali da traže igrački karton mladog golmana Ionuta Radua, ali u milanskom klubu ne žele da čuju za to. Rumun će ponovo biti posuđen Đenovi, a od sljedećeg ljeta bi na golu trebao zamijeniti Samira Handanovića.

Obzirom na Džekine reprezentativne obaveze teško je vjerovati da će njegov prelazak u Inter biti ozvaničen u prvoj polovini juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.