LIGA PRVAKA

Večeras će neko slaviti, a neko plakati: Klop i Poketino u borbi za prvi naslov evropskog šampiona

Totenhem bi pobjedom osvojio prvi, a Liverpul šesti "ušati" pehar

Prvo finale za trenera Totenhema, treće za Nijemca

N. DEMIROVIĆ

1.6.2019

Engleski premijerligaši Totenhem i Liverpul večeras će se na stadionu Vanda metropolitano u Madridu sastati u okviru finala Lige prvaka. Nema popravnog, sve će stati u jednu utakmicu za dva kluba, koji su velikim preokretima protiv Mančester sitija i Ajaksa u revanšima polufinala došli do duela za trofej. 

Liverpul je, prema kladionicama, favorit i sve brojke su na strani tima Jirgena Klopa (Jurgen Klopp), ali to će morati potvrditi na travnjaku.

MOZZART na pobjedu Liverpula nudi kvotu 2.00, na remi 3.45, dok se na pobjedu Totenhema nudi kvota 3.80.

Skuplji igrači

Nasuprot njih će stajati izabranici Mauricija Poketina (Mauricio Pochettino), trenera koji za godinu nije doveo nijednog igrača. Fudbal danas dosta toga mjeri novcem pa je tu podatak da igrači Liverpula zarađuju, u prosjeku, 600.000 funti više na godišnjem nivou.

Mnogi se slažu da Liverpul ima više precijenjenih igrača pa tako, primjera radi, Adam Lalana sedmično zaradi 110.000, a Kristijan Eriksen 70.000 funti. Kako Totenhem nije rastrošan na igračima, nije ni na treneru. Poketino godišnje zarađuje 5,5, a Klop 7 miliona funti. Obojica trenera traže svoj prvi evropski trofej.

Čvrsta utakmica

A kad Damir Skomina u 21 sat da znak da utakmica počne, sve će ove cifre biti nebitne, kao i podatak da su “Redsi” u prvenstvu imali 26 bodova više. Totenhem će biti pojačan rekonvalescentom Harijem Kejnom (Harry Kane), a Liverpulu se vraća Firmino.

– Igrali smo dva puta i oba puta smo pobijedili, ali je bilo 2:1. Dakle, imamo približan kvalitet. Očekuje nas čvrsta utakmica, ali nadam se da možemo podići trofej, koji toliko želimo – rekao je Klop.

S druge strane, Poketino je ohrabren povratkom udarne igle Kejna.

– Drago mi je da se oporavio, jer on je veoma važan za nas. Bit će to velika utakmica, u kojoj svi želimo uživati. Ovaj tim je to zaslužio – naglasio je trener Totenhema.

Međusobni dueli 

Totenhem i Liverpul igrali su do sada 170 puta u svim takmičenjima. Tim iz Londona slavio je 48 puta, dok je Liverpul ostvario 79 pobjeda. Igrali su 43 puta neriješeno. Inače, eventualnom pobjedom u večerašnjem finalu Liverpul bi postao treći najuspješniji klub u Ligi prvala. Bila bi im to šesta titula. Totenhem igra za prvi trofej Lige prvaka u svojoj historiji.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.