MOSTAR

Euforija među "Rođenima" dostiže kritičnu tačku: Direktor Šoše u dva ujutro išao po majice

Danas će navijači zajedno s fudbalerima proslaviti plasman u Premijer ligu, očekuje se spektakularna fešta

A. ČULIĆ

1.6.2019

Fudbaleri Veleža danas će zvanično podići pehar namijenjen osvajaču Prve lige FBiH i zajedno s navijačima proslaviti ulazak u Premijer ligu. Ono što su ove sezone njihovi navijači pokazali u kontekstu odanosti nešto je što se rijetko viđa, ali je razumljivo s obzirom na to da je Velež konačno postao "normalan" klub, s poštenim i sposobnim vodstvom, a navijači željni najvišeg nivoa, jer po svemu što Velež jeste - oni tamo naprosto moraju biti.

Jedan od onih kojima su navijači oduševljeni je i direktor Džemal Šoše, koji ovih dna ne spava. 

- Svi mi znamo da je naš direktor kluba ljudina prije svega, pa tek onda sve ostalo, samo ja lično nisam znao dokle doseže granica njegove ludosti. Imamo, sasvim sigurno, najluđeg i najboljeg direktora na dunjaluku, u deset večeras upalio je kombi i otišao u nabavku majica s još jednim našim članom. Sredio je s vlasnikom firme da mu otključa magacin i preda robu u dva ujutro. Sad smo se čuli s njima, u Mostaru ih očekujemo oko 6 sati ujutro. Mostar je, definitivno, obojen u crveno u subotu, a euforija i ludilo koje nas je sve obuzelo trajat će sigurno još danima i danima - objavio je jedan od navijača na Facebook stranici "Mostarski Rođeni".

Ista grupa u opticaj je stavila posebno dizajnirane majice za ovu priliku, koje su se mogle kupiti na odabranim mjestima u Mostaru, a navijačka euforija toliko je velika da su njom obuzeti i najmlađi kao što je slučaj u jednom vrtiću, ali i navijači, Mostarci i Hercegovci širom svijeta.

Danas se očekuje spektakularna fešta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.