ŠPANIJA

Dosad neviđeno: Mesi pričao o Ronaldu i priznao notornu istinu

Mesi i Ronaldo: Obilježili eru

A. Ču. / Avaz.ba

1.6.2019

Lionel Mesi (Messi) je u Argentini, gdje se s reprezentacijom priprema za Kopa Ameriku, dao veliki intervju za Fox Sports.

Pitanje o Ronaldu bilo je neizbježno, a Mesi je, kao rijetko kad, budući da nisu česti njegovi istupi u medijima, priznao da mu Portugalac - nedostaje.

- Prije početka prošle sezone rekao sam nešto što je naljutilo mnoge ''madridiste'', ali to je bilo istina i tada, a kako je pokazalo vrijeme, i sada. A to je da će im neizmjerno nedostajati Ronaldo. Pa kako da ne osjetiš odlazak čovjeka koji u prosjeku zabija 50 golova po sezoni?

Naravno da je Realu njegov odlazak bio ogroman gubitak, kao što bi bio bilo kojem klubu. Nedostaje i cijeloj La Ligi, jer je i nju činio jačom, važnijom, kao i svoj klub. Fali i meni, jer smo i ja i Barcelona protiv Ronalda i njegovog Reala svake godine morali biti sve bolji ako smo ih htjeli pobijediti i osvojiti naslov. Mislim da je takva vrsta rivalstva bila dobra za nas - kazao je Argentinac.

Mesi je, također, govorio o svom bivšem saigraču Nejmaru (Neymar), koji se ovog ljeta povezuje s povratkom na Kamp Nou:

Nejmar je fenomen, još smo u kontaktu, čujemo se, razgovaramo. Imamo i zajedničku grupu na WhatsAppu.

Govoreći o svojoj budućnosti u Barceloni, peterostruki dobitnik Zlatne lopte je rekao dodao:

Ne znam. Možda ću jednog dana igrati u argentinskoj ligi. Moj san dok sam bio dijete bio je igrati za Njuels odl bojs na njihovom stadionu. Dan kad prestanem uživati ​​u nogometu je dan kad ću završiti svoju karijeru. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.