MADRID

Sjajna ideja: Mauricio Poketino inicirao promjenu protokola za finale Lige prvaka

Jednako važan je i onaj koji igra i onaj koji sjedi na klupi

A. Ču. / Avaz.ba

1.6.2019

Trener Spursa imao je zanimljiv zahtjev, a UEFA ga je odobrila. Argentinski stručnjak Mauricio Poketino (Pochettino) poželio je da se dozvoli fotografiranje cijele ekipe uoči finala, a ne samo prvih 11, pa će tako i oni s klupe biti dio historijske fotografije.

- Zamolili bismo vas da uzmete u obzir da će novi protokol za fotografiju ekipe biti implementiran u pripremi za utakmice prije finala Lige prvaka 2019. u Madridu. Nakon postavljanja i rukovanja igrača sa sudijama, ponudit će se dvije prilike za fotografiranje ekipe – prva s igračima u početnoj postavi, a druga sa svim igračima koji su prijavljeni za utakmicu - stoji se u saopćenju UEFA-e.

Prije nekoliko sedmica trener Totenhema predložio je da cijele ekipe imaju zajedničku sliku. 

- Mislim da je UEFA saslušala prijedlog i mislim da će sutra obje ekipe imati mogućnost da cijela momčad bude na terenu prije utakmice i da se fotografiraju - izjavio je Poketino te dodao:

- Mislim da imamo šansu pokazati i zajedništvo i sve vrijednosti koje nogomet može prenijeti na ljude i mislim da je to prilika da se pokaže sva vrijednost nogometa kao kolektivnog sporta te da je jednako važan i onaj koji igra i koji sjedi na klupi.

Liverpul i Totenhem večeras će se sastati na stadionu Atletiko Madrida Vanda metropolitano. Utakmica počinje u 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.