REPREZENTACIJA

Kovačević: Sigurno da u budućnosti mogu pokazati još više

Mladi golman s FK Sarajevo osvojio duplu krunu

Kovačević: Vjeruje u plasman BiH na EP. NSBiH

Avaz Sport

1.6.2019

Nakon odlične sezone u FK Sarajevo, s kojim je osvojio prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine, mladi golman Vladan Kovačević je dobio poziv i za nacionalni A tim. Kovačević nije krio zadovoljstvo zbog poziva selektora Roberta Prosinečkog.

Ne mogu reći da sam očekivao, ali sam se potajno nadao da mogu dobiti poziv u reprezentaciju nakon dobre sezone u klubu. Ne bih bio razočaran i da nisam dobio poziv jer vrijeme radi za mene. Sigurno da u budućnosti mogu pokazati još više - poručio je Kovačević u razgovoru za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH. 

Atmosfera u nacionalnom timu je odlična.

Svi igrači su me super prihvatili, atmosfera je odlična, bez prevelikih tenzija, opušteno je i to najviše prija igraču. I u klubu u kojem igram, atmosfera u kojoj igrači rade je presudna i u nekim momentima je bila ključna -  smatra mladi golman. 

Finsku poznaje, ali smatra da je naš tim bolji.

Finska igra drugačiji fudbal. Kvalitetna su ekipa, neće biti laka utakmica protiv njih. Mi se spremamo najbolje što možemo i selektor će sigurno spremiti ekipu najbolje što može i vjerujem da neće biti problema - kazao je Kovačević.

Samopouzdanje je na visokom nivou u našem nacionalnom timu.

Ove dvije utakmice sigurno će pokazati jesmo li za plasman dalje, ali vjerujem da jesmo i, ako budemo pravi, to ćemo i pokazati. Nesreća je što nismo trijumfirali protiv Grčke, ali nadamo se da će nas sreća pogledati protiv Finske i Italije. Vjerujemo svi u prolaz - rekao je mladi čuvar mreže. 

Kompletan razgovor s Vladanom Kovačevićem pogledajte u videoprilogu ispod.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.