NOGOMET

Rumenige otkrio istinu o tome zašto je zagorčavao život Kovaču

Hrvatski stručnjak dobio poseban uvjet

Rumenige: Nije namjeravao povrijediti Kovača. Arhiv

Avaz Sport

1.6.2019

Izvršni predsjednik Bajern Minhena Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) je u intervjuu za njemački "Der Spiegel" potvrdio da će ostati na klupi minhenskog kluba. 

Karl-Hajnc Rumenige kaže da nije namjeravao povrijediti Niku Kovača kad je dosljedno i konstantno kritizirao te stvarao pritisak za hrvatskog stručnjaka.  

Toliko da je Niko u jednom trenutku bio na udaru njega, sportskog direktora Salihamidžića, medija i navijača. No, uspio je Kovač preokrenuti situaciju u svoju korist, odnosno rezultate, iako postoji žal za neuspjehom u Ligi prvaka.

- Samo sam htio da se svi usredotoče na naše zajedničke ciljeve - kazao je Rumenige.

Izvršni predsjednik Bajerna kazao je "Spiegelu" da je vrlo namjerno polariziran u javnosti. 

- I trener i tim su shvatili da još nismo ništa osvojili. Ne znam klub na svijetu koji bi otpustio trenera nakon osvajanja dvostruke krune - rekao je Rumenige.

Naglasio šta je, kao uvjet, postavio Kovaču. 

Želim da Bajern ubuduće igra spektakularan nogomet, onakav kakav je igrao pod Lujom van Galom (Louis van Gaal), Jupom Hejnkesom (Jupp Heynckes) i Pepom Gvardiolom (Guardiola). Tu mora biti ponešto tika-take, kao i novih stvari - zaključio je  Rumenige. Podsjetimo, Kovač   još ima dvije godine na ugovoru s Bajernom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.