NOGOMET Reprezentativac BiH

Zakarić: Imamo dosta vremena da se pripremimo, neće biti lako protiv Finske

"Zmajevi" nastavili s pripremama u Sarajevu

Avaz Sport
02.06.2019 16:12

Zakarić: Svi smo mi profesionalci

Foto: G. Š.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama u Sarajevu za kvalifikacione utakmice protiv Finske i Italije. 

Tim povodom danas se predstavnicima medija obratio reprezentativac Goran Zakarić. 

- Nekome je prvenstvo završilo malo ranije, nekome kasnije, ali mi smo svi profesionalci i sportisti i to nam je posao da budemo dio reprezentacije. Imamo dosta vremena ispred nas da se pripremimo za utakmice. Nadam se da ćemo to obaviti u najboljem redu - rekao je Goran Zakarić. 

Isitiče da je svakom igraču želja da igra od prve minute. 

- Svi bismo željeli igrati, ali selektor je taj koji odlučuje i bira ko mu je u datom momentu potrebniji. Na nama igračima je da uvijek budemo na raspolaganju i da, kada dobijemo šansu, damo sve od sebe da je i opravdamo - rekao je Zakarić. 

Potom se osvrnuo na nadolazeće utakmice sa Finskom i Italijom.  

-  Protiv Finske neće biti nimalo lako, a pogotovo protiv Italije, no najbitnije je da u ovoj prvoj odradimo posao najbolje što možemo. Fince smo ozbiljno shvatili, ali optimističan sam, baš kao i ostali igrači. Ako svi daju svoj maksimum, uz neke sugestije selektora, na kraju možemo pobijediti. Dobar rezultat bi nam dosta olakšao stvari u Italiji -  smatra bh. reprezentativac.

Dotakao se i utakmice protiv Grčke, koja kako tvrdi, nije ostavila traga na igrače. 

Poslije utakmice nije bilo baš jednostavno. Dobro smo otvorili tu utakmicu, kao iz snova... Poveli smo brzo, imali sigurno vodstvo, ali onda je uslijedio gol Grčke i isključenje Pjanića, što je u velikoj mjeri utjecalo na krajnji rezultat. Svi smo bili zatečeni kada smo u posljednjim minutama primili i taj drugi gol, ali to je fudbal... Ostavili smo tu utakmicu iza sebe i okrenuli se novim izazovima - poručio je Zakarić.

Video: G. Šumar

Komentari

NA VRH