NOGOMET

Bekenbauer želi Klopa u Bajernu: Evo šta njemački trener kaže o ovoj ideji

Predvodio Liverpul do trofeja u Ligi prvaka

Klop: Osvojio dvije titule prvaka u Bundesligi s Borusijom Dortmund. Arhiv

Avaz Sport

5.6.2019

Legenda Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer) rekao je da bi želio da Jirgen Klop (Jurgen Klopp) jednog dana postane trener tog fudbalskog kluba.

Klop je u subotu predvodio Liverpul do trofeja u Ligi prvaka, pobjedom protiv Totenhema od 2:0 u Madridu.   Vlasnici Liverpula "Fenway Sports Group" nedavno su saopćili da žele produžiti ugovor s Klopom, koji ističe 2022. godine. 

Klop je osvojio dvije titule prvaka u Bundesligi s Borusijom iz Dortmunda, odakle je prešao u Liverpul. Bekenbauer je izrazio želju da se Klop vrati u Bundesligu i preuzme Bajern. 

- Želio bih da Klop jednog dana dođe u Bajern, dobro bi se sve uklopilo. Jirgen je u Njemačku donio novi tip fudbala. Ono što je počeo u Dortmundu, unaprijedio je u Liverpul -  rekao je Bekenbauer za "Bild".

Počasni predsjednik Bajerna upitao je i zbog čega bi Klop želio da ostane u Engleskoj na duži period. 

- Mislim da vam posao u Engleskoj oduzme energiju. Kao trener u Premijer ligi imate mnogo više odgovornosti nego trener u Bundesligi. Uz dva kup takmičenja i nešto veću ligu, broj utakmica je mnogo veći nego u Njemačkoj - naveo je on.

Klop je rekao da je njegova budućnost na Enfildu. 

- Volim Franca (Bekenbauera) i on mene voli, ali imam višegodišnji ugovor s Liverpulom. Draže mi je što je to rekao, nego da je rekao i mislio da ne mogu da budem trener Bajerna. Ali, Bajern i Borusija Dortmund imaju veoma dobre trenere, a šta može da se dogodi za pet ili više godina, ne znam. Možda će potpuno drugačiji treneri biti za taj posao -  rekao je Klop za "Bild".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.