EURO 2020

Džaba ti bolja ekipa: Zukanović secirao Fince i konačno ponudio "meso"

Mislim da je u ovim terminima puno bolje da se pažnja posvećuje psihi, jer dođe do zasićenosti na kraju sezone

Zukanović i Šunjić kao stoperski par briljirali su u Ligi nacija

A. Ču. / Avaz.ba

5.6.2019

Defanzivac Ervin Zukanović govorio je danas o okršaju s Finskom koji našu reprzentaciju očekuje u subotu u sklopu trećeg kola kvalifikacija za EP 2020. koje će se održati u deset gradova, a na kojem će igrati po drugi put u historiji 24 reprezentacije.

- Puki je njihov najopasniji igrač. Statistika kaže da je dao dosta golova u drugoj ligi Engleske. Oni su generalno kao svaka druga ekipa iz Skandinavije, igraju borbeno, djeluju kao ekipa i mi moramo svi odgovoriti tako. Moramo biti agresivni i kompaktni. Također, kući odavno nisu izgubili. Pukija izdvajam jer je on jedan od najopasnijih, ali neće moći sam ako ostali ne budu igrali dobro - kazao je Zukanović.

Kao rijetko koji naš fudbaler Ervin je uvijek spreman otkriti informacviju više, elokventniji je od drugih, ponudio, kako se žargonski kaže, neko "meso".

Nama je najvažnije da budemo skoncentrisani, agresivni... Ako u tom aspektu budemo dobri, mislim da smo igrački bolji nego oni i da ćemo to iskoristiti. Sezona je bila duga, bilo je dosta utakmica... Mislim da je u ovim terminima puno bolje da se pažnja posvećuje psihi, jer dođe do zasićenosti na kraju sezone. Fizički možeš nekako dozirati, ali najbitnije je kakav si u glavi. Tu je ključ svega. Mi po igračkom kadru 100 posto imamo bolje igrače, ali danas to u fudbalu ništa ne važi. Možeš imati bolju ekipu, ali ako ti nisi skoncentrisan i ako ne uđeš dobro psihički u meč, onda ti džaba sve. Mi samo moramo maksimalno koncentrisano ući u meč, a po kvalitetu smo sigurno bolji od njih - riječi su Zukanovića koji je u Ligi nacija bio naš ponajbolji igrač u tandemu sa Tonijem Šunjićem.

I on se prisjetio mečeva Lige nacija.

- Ja ne volim pričati 'idemo u Finsku, idemo pobijediti'. To nikada nisam radio. Najbitnije je da uđemo koncentrisani u meč, jer tada u većini slučajeva nismo imali problema. Vidjeli smo i u Ligi nacija, koji god meč smo ušli dobro i skoncentrisano, rezultat je došao sam po sebi - poentirao je Ervin.

Zaista je mali broj onih među našim reprezentativcima koji znaju reći nešto smisleno, a ne samo idemo na pobjedu i bit će teško.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.