REPREZENTACIJA

Pjanić: Ako osvojimo tri boda, kasnije će nam biti lakše

Bh. veznjak spreman za Italiju

Pjanić: Ako uzmemo tri boda na dobrom smo putu. M. Kadrić

Avaz Sport

6.6.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros sa Sarajevskog aerodroma za Finsku, gdje ih u subotu čeka duel kvalifikacija protiv domaće selekcije. 

Veznjak naše reprezentacije Miralem Pjanić, koji će zbog suspenzije propustiti meč protiv Finske, obratio se novinarima prije polaska.  

- Znamo da je Italija favorit grupe i da će uzeti dosta bodova protiv Finske i Grčke. Nama je bitno da uzimamo bodove protiv takozvanih manjih. Znamo, ako tamo uzmemo tri boda, da smo na dobrom putu. Neće biti lako, dobra su ekipa. Očekuje nas teška utakmica - Pjanić.

Smatra da reprezentacija dobro igra od dolaska Roberta Prosinečkog i da se nada da će tako i nastaviti.

- Otkad je selektor tu, mislim da smo dobro igrali. Reprezentacija ima dobre rezultate, dobro igramo. Mislim da nema razloga da tako ne nastavimo. Nadamo se dobroj utakmici i osvajanju tri boda - istakao je bh. veznak.

Ne govori o tome s koliko bi bodova bio zadovoljan, jer se nikada ne zna šta utakmica donosi, ali ponovo potcrtava da bi poslije tri boda iz Finske sve bilo lakše.

- Vidjet ćemo kako će proteći utakmice. Mi ćemo ući da pokušamo pobijediti i osvojiti maksimalno bodova. Ne znamo kako će se razviti utakmica. Finska je dobra ekipa, neće biti lako, dobro se brane i ako osvojimo tri boda, bit će nam kasnije lakše da odemo na Evropsko prvenstvo - rekao je Pjanić. 

On je spreman za Italiju.

- Spreman sam. Bitno je da prvu utakmicu što bolje odigramo. Bit ću tu da dajem podršku svojim prijateljima - poručio je Pjanić. 

Novinare je zanimalo i kako se Italijani spremaju za ovu utakmicu protiv naše reprezentacije.

- Kao i svaku drugu. Oni su favoriti grupe. Oni kad igraju pokušavaju da pobijede. Sigurno da će protiv nas imati nekoliko problema. Imamo mi dobru reprezentaciju. Bitno je da ovu prvu odigramo na najbolji način, pa će biti lako pripremiti drugu - zaključio je Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.