NOGOMET

Misimović za Avaz.ba: Pjanić će nam sigurno nedostajati, ali moramo vjerovati u svoje kvalitete

Vjeruje da će selektor Robert Prosinečki izabrati najbolji sastav koji trenutno ima

Misimović: Atmosfera u reprezentaciji je uvijek dobra. NSBiH

Jasmin Alibegović

7.6.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu u Tampereu od 18 sati igra protiv Finske susret trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.  

Ove dvije reprezentacije do sada su imale samo jedan međusobni duel. Bio je to prijateljski meč u Zenici 28. aprila 2004. godine. 

Naša selekcija slavila je minimalnu pobjedu 1:0, a strijelac jedinog gola bio Zvjezdan Misimović. Upravo je Misimović u razgovoru za Avaz.ba govorio o sutrašnjoj utakmici. 

Naglasio je da je ovo veoma bitan meč te da "Zmajevi" moraju vjerovati u svoje kvalitete.

- Atmosfera u reprezentaciji je uvijek dobra i nikad nije bila upitna. Malo je nezgodan termin, pošto znamo svi da su prvenstva završena prije nekoliko sedmica. Ovo je za nas veoma bitna utakmica  - kaže proslavljeni bh. nogometaš. 

Ističe da izabranici Roberta Prosinečkog trebaju nametnuti svoju igru. 

- Ne znam toliko puno o Finskoj, ali sve te zemlje u Skandinaviji više igraju, maltene, engleski nogomet. Mi moramo gledati u naše kvalitete i vjerovati u njih te nametnuti našu igru - potcrtava popularni Miske. 

Osvrnuo se i na izostanak Miralema Pjanića, koji je suspendiran za ovu utakmicu. 

- Sigurno je da će nam Miralem nedostajati pošto je on igrač svjetske klase. Nogomet je timski sport i mora neko drugi "uskočiti" u njegovu ulogu, ali je ne može zamijeniti sto posto. Bez svakog igrača se mora, ali sigurno da će nam Pjanić faliti - kaže Misimović. 

Vjeruje da će Prosinečki izabrati najbolji sastav koji trenutno ima. 

- Ima tu dosta igrača koji su u prošlosti pokazali svoje kvalitete i zadobili povjerenje. Selektor će sigurno naći najbolje rješenje. On je s njima radio ovih dana i sigurno će i večeras, kao i obično, na pres-konferenciji saopćiti sastav. Nemamo mi možda neki veliki izbor kao neke druge reprezentacije, ali imamo kvaliteta - poručio je Misimović. 

O narednoj utakmici protiv Italije ne razmišlja puno. 
 

- Sad nam fokus treba biti na Finskoj. Treba nam biti cilj pobijediti Fince, a onda ćemo razmišljati o Italiji - zaključuje Misimović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.