KVALIFIKACIJE

Prosinečki: Hokej im je najvažniji, ali fudbal napreduje

Istakao kako je ovo jedna od najvažnijih utakmica

Nogometni savez BiH

V. Dedić

7.6.2019

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, obratio se novinarima pred sutrašnji duel u kvalifikacijama protiv reprezentacije Finske.

Kao što je u nekoliko navrata ranije ponovio, selektor je istakao da je sutrašnja utakmica jedna od najvažnijih u kvalifikacijama.

- Imamo tešku utakmicu, jer ako je dobijemo, imamo velike šanse da idemo dalje. Ovo je jedna od ključnih utakmica za nas i tako smo se pripremali. Očekujemo dobru utakmicu i dobar rezultat - rekao je selektor.

On ističe da je Italija favorit naše grupe, a da će se Finska, Grčka i BiH boriti za drugo mjesto.

- Znamo da grupa nije lagana, Italija je favorit, a BiH, Grčka ili Finska će se boriti za drugo mjesto. Nama je najvažnija sutrašnja utakmica. Veliki sam optimista, bio sam i prije početka kvalifikacija. Mislim da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, vidjet ćemo s kojeg mjesta - dodao je selektor.

Prosinečki se osvrnuo na reprezentaciju Finske i na hokej, koji je u toj skandinavskoj zemlji sport broj jedan.

- Finska ima dobrih igrača koji igraju po Evropi, koji prave razliku. Imaju dobar kolektiv i primaju malo golova. Koliko god da je hokej važan ovdje, fudbal napreduje iz godine u godinu, imaju kvalitetnih igrača i neće nam biti lako - istakao je selektor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.