ODLUKE Poslije meča održana hitna sjednica Izvršnog odbora FSCG

Fudbalski savez Crne Gore smijenio Ljubišu Tumbakovića jer je odbio voditi ekipu na utakmici protiv Kosova

Meč su odbili igrati fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković

Vijesti.me
08.06.2019 11:10

Ljubiša Tumbaković jednoglasno smijenjen

Foto: Arhiv

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore smijenio je dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubišu Tumbakovića.

FSCG je do takve odluke došao nakon što je Tumbaković odbio voditi ekipu na utakmici protiv Kosova, prenose crnogorski mediji.

Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na spomenutoj utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom - saopćio je FSCG, prenose "Vijesti". 

Meč protiv Kosova odbili su da igraju fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, a na klupi nije bilo Ljubiše Tumbakovića.

Kako pišu Vijesti, selektor i igrači, rođeni u Srbiji, prethodnih dana su bili izloženi "žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura".

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo fudbaleri Crne Gore i Kosova odigrali su neriješeno 1:1.

Odmah poslije meča održana je hitna sjednica Izvršnog odbora FSCG zbog dešavanja u i oko reprezentacije uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 i donijeta je odluka o smjeni Tumbakovića, koji je selekciju Crne Gore preuzeo u februaru 2016.

- Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport - navodi se u saopćenju FSCG.

Izvršni odbor je, također, odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković.

Oglasi

Komentari

NA VRH