KVALIFIKACIJE

Ševčenko otkrio recept za pobjedu nad Srbijom

Bilo je važno da se što je ranije moguće okupimo i treniramo, kaže selektor Ukrajinaca

Ševčenko: Ukrajina vodi u grupi B

E. J.

8.6.2019

Legendarni ukrajinski fudbaler, a danas selektor reprezentacije svoje države, Andrej Ševčenko, govorio je o kvalifikacijskom meču za Evropsko prvenstvo 2020. u kojem su Ukrajinci u Lavovu deklasirali selekciju Srbije sa čak 5:0.

Ševčenko je otkrio taktiku kojom je njegov tim razbio rivala te govorio o ključnim detaljima meča.

- Ključni momenat je bio kada smo u prvom poluvremenu za samo dva minuta (27. i 28.) dali dva gola. Srbi su se tada otvorili, a mi smo bili u prednosti jer smo izuzetno veliku pažnju posvetili taktičkoj pripremi. Iako su Srbi promijenili formaciju i zaigrali sa tri defanzivca, znali smo gdje će biti slobodne zone - istakao je Ševčenko, prenosi B92. 

Ključni igrač u redovima pobjedničkog tima bio je dvostruki strijelac Jevgenij Konopljanka. 

- Nismo se tek tako organizovali, već smo vodili računa i o tome kako da fizički ostanemo u igri, što je bila kritična tačka. Zato je bilo važno da se što je ranije moguće okupimo i treniramo, naročito je to bilo bitno za one igrače koji su ranije završili sa klupskim obavezama.

Uzmite za primjer Konopljanku. On je odigrao čudesno protiv Srbije, a došao je mnogo ranije na okupljanje i sam počeo sa treninzima. I spremio se vrlo dobro - rekao je Ševčenko.

U kvalifikacijskoj grupi B, Ukrajinci vode sa sedam bodova iz tri meča. Slijede Luksemburg sa četiri boda (3 meča), Portugal sa 2 (2) te Litvanija i Srbija sa po jednim bodom iz dva susreta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.