KVALIFIKACIJE

Nisu dobri s glavom: Policija u Skoplju privela čak 223 poljska navijača

Poljskih navijača stiglo je 2.000

Fena

8.6.2019

Makedonska policija potvrdila je u subotu da je privela 223 nasilna poljska navijača pred nogometnu utakmicu Sjeverna Makedonija – Poljska, koja je odigrana u petak u Skoplju. 

Kako se navodi u dnevnom biltenu Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, poljski navijači su privedeni jer se su tukli među sobom i protiv njih su podnijete prekršajne prijave.

Pred početak utakmice Sjeverne Makedonije i Poljske, u kvalifikacijama za Euro 2020, u blizini stadiona je u 17:50 sati u petak došlo do fizičkog obračuna dvije grupe poljskih navijača, nakon čega je policija odmah intervenirala i uhapsila nasilnike.

- Privedene su 223 osobe u četiri policijske stanice na daljnji postupak. Protiv njih su podnešene odgovarajuće prijave sudu za prekršaje - precizira policija Sjeverne Makedonije.

Poljski navijači, koji su u četvrtak počeli stizati u Skoplje, odmah po dolasku su počeli izazivati nerede po gradu i istu večer su privedena četvorica navijača koja su se između sebe potukla u jednom kafiću na centralnom gradskom trgu Makedonija.

Zbog utakmice kvalifikacija za Euro 2020, koju je reprezentacija Poljske dobila 1:0, u Skoplje je došlo 2.000 poljskih navijača, čiji "ultrasi" važe za jednu od najagresivnijh navijačkih grupa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.