KVALIFIKACIJE

Italija protutnjala Atinom i odvojila se na čelu grupe, poraz svjetskih prvaka

"Azuri" u tri utakmice upisali isto toliko pobjeda

V. Dedić

8.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Reprezentacija Italije nastavila je sa pobjedama u grupi J u kojoj se nalazi i naša reprezentacija. Izabranici Roberta Manćinija (Mancini) protutnjali su Atinom i savladali Grčku 3:0.

Grčka se držala do 23. minute, kada Barela pogađa mrežu domaćina za veliko slavlje "Azura" i vodstvo 1:0. Samo sedam minuta kasnije Lorenzo Insinje (Lorenco Insigne) povećava vodstvo na 2:0, a u 33 minuti pitanje pobjednika je bilo riješeno. 

Emerson je ubacio nakon kombinacije iz kornera, a Leonardo Bonući (Bonucci) efektno glavom pogodio.

Italija je do kraja utakmice čuvala stečenu prednost i rutinski privela utakmicu kraju. Grčka je samo jednom zaprijetila u drugom poluvremenu, ali udarac Konstatinosa Fortunisa sigurno brani Sirigu.

Naši naredni rivali tako su stigli do treće pobjede u isto toliko utakmica i na čelu tabele imaju 9 osvojenih bodova, 3 više od Finska i 5 više od naše reprezentacije.

Iznenađenje večeri napravila je reprezentacija Turske, koja je na domaćem terenu porazila aktuelne prvake Svijeta, reprezentaciju Francuske.

Turci su preko Ajhana (Ajyhan) poveli u 30. minuti, a prednost je pet minuta prije kraja poluvremena uvećao Čengiz Under (Cengiz). Turska je pobjedom preuzela vrh tabele, sa tri boda više od "Trikolora".

Do sigurnih pobjeda stigli su i Njemačka protiv Bjelorusije 2:0 i Belgija protiv Kazahstana 3:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.