KVALIFIKACIJE Nakon poraza od Finske

"Zmajevi" stigli u Torino, slijedi li iskupljenje protiv Italije

Selektor i dalje optimista

V. D./Avaz.ba
09.06.2019 16:18

Nakon poraza od Finske 2:0 u Tampereu, reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je stigla u Torino, gdje u utorak igra utakmicu kvalifikacija protiv Italije.

Nakon dolaska u hotel, novinarima se obratio selektor Robert Prosinečki, koji je istakao kako je Finska stigla do zaslužene pobjede.

- Igra protiv Finske nije bila na nivou na kojem znamo da igramo i na kojem smo priželjkivali da budemo. Pričali smo puno o tome i gledat ćemo u ova dva dana da pripremimo ekipu za utakmicu s Italijom. Nakon dobrih igara došlo je do pada i Finska je jučer bila puno bolja. Mi ćemo dati sve od sebe da se u ova dva dana oporavimo od toga. Mnogi smatraju da više nemamo šansi, ali ja se ne slažem. Ima još puno utakmica pa ćemo vidjeti - rekao je Prosinečki.

Reprezentativci će danas i sutra odraditi trening, a niko od igrača se nije žalio na povrede.

- Danas i sutra ćemo imati trening. Niko se nije žalio na povrede. Vjerujem da ćemo protiv Italije izgledati bolje nego jučer. Gledali smo njihov meč s Grčkom. Brzo su postigli golove i šokirali su protivnika. Dobra su reprezentacija. Propustili su Svjetsko prvenstvo i sada traže način da odu na veliko takmičenje. Što se nas tiče, ja sam i dalje optimista. Jučer je bio loš dan i sigurno da ćemo biti puno bolji u predstojećim utakmicama - dodao je.

Komentari

NA VRH