NOGOMET Italijani otkrili

Boban iznio Maldiniju svoje planove: Evo šta je Hrvat spreman uraditi u Milanu

Silno se želi vratiti u klub za koji nastupao od 1991. do 2001.

Avaz Sport

Boban: Drugi čovjek FIFA-e

Foto: AFP


Zvonimir Boban odlučio se vratiti u Milan i preuzeti funkciju sportskog direktora. Sada se još samo čeka da mu FIFA, gdje je na dužnosti savjetnika predsjednika Đanija Infantina (Gianni), da zeleno svjetlo. 

Kako piše "Calciomercato", Boban se silno želi vratiti u klub za koji nastupao od 1991. do 2001. Infantino se, međutim, protivi tome jer želi i dalje Bobana u FIFA-i, no, u Milanu se nadaju drugačijem scenariju.

"Calciomercato" ističe da će se Boban tako pridružiti bivšem saigraču Paolu Maldiniju u klubu te da mu je već iznio svoju viziju.

- Rekao mu je da želi investirati u mlade talente, ali i ekipu pojačati s nekoliko etabliranih igrača koji klub mogu odvesti naprijed. Također, Boban je spreman prodati samo jednu veliku zvijezdu ovog ljeta te planira zadržati igrače poput Romanjolija (Romagnoli) i Piateka i oko njih izgraditi ekipu. Boban želi izgraditi Milan na filozofiji i identitetu i osigurati da klub upravlja svojim sredstvima u skladu s finansijskim fer-plejom - piše ugledni italijanski medij. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na