NOGOMET

Manćini i Bonući složni: BiH je i dalje naš najveći konkurent

Susret 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Manćin: BiH ima odlične igrače. Twitter

Avaz Sport

10.6.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Torinu igra protiv selekcije Italije susret 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Tim povodom obratili su se selektor domaće reprezentacije Roberto Manćini (Mancini) i stoper Leonardo Bonući (Bonucci).

- U odnosu na prethodnu utakmicu, bit će sigurno određenih izmjena, to je normalna stvar. Nisam još definitivno odlučio ko će igrati, ali strpite se, sve će biti jasno sutra - rekao je Manćini. 

Potom se osvrnuo na sutrašnju utakmicu.

Dolazi nam u goste reprezentacija koja je, uz Grčku i nas, jedan od glavnih kandidata za taj plasman na Evropsko prvenstvo. Imaju odlične igrače, dovoljno je spomenuti Džeku i Pjanića, oko kojih se sve vrti, tako da nam definitivno neće biti lako. Iza sebe imaju poraz od Finske, no vjerujem kako je to samo bio njihov loš dan i da će igrati potpuno drugačije. Morat ćemo se dobro potruditi kako bismo na kraju pobijedili - poručio je Manćini. 

Komentirao je i činjenicu da njegova selekcija u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ima maksimalan učinak.

- Italija kao zemlja je oduvijek imala fenomenalne fudbalere. Na meni je bilo samo da izaberem igrače, da dobro pogledam i na kraju izaberem. Nakon nekoliko mjeseci vidjelo se da smo na dobrom putu, tu je, uostalom, i rezultat - rekao je italijanski stručnjak. 

Ponosan je što je selektor Italije.

- Uvijek sam bio miran čovjek, ali za vrijeme utakmice su veliki pritisci i nije lako. Treba puno raditi na psihološkom planu. Danas sam selektor, i to me čini ponosnim, pogotovo jer imam priliku da sarađujem s toliko fenomenalnih fudbalera i što radim za svoju zemlju - istkao je Manćini. 

Bonući je naglasio da su Džeko i Pjanić fenomenalan tandem i da će on i njegovi saigrači morati biti na oprezu. 

- BiH zaslužuje poštovanje. Unatoč tome što su izgubili u Finskoj, i dalje su, uz Grčku, naši najveći konkurenti. Džeko i Pjanić su fenomenalan par. Morat ćemo biti vrlo pažljivi. Siguran sam da sutra to neće biti BiH koja je igrala u Finskoj - poručio je Bonući. 

Utakmica u Torinu između Italije i BiH na rasporedu je u 20:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.